Sonntag, 3. Juni 2012

Kopiëren naar het klembord van Windows Command Prompt

Laten we eerlijk zijn, niet iedereen is een ubergeek, dus er zijn vele malen dat je nodig hebt om iemand om hulp te vragen. Ze lijken altijd om u te vragen om dingen te typen in de opdrachtprompt en vervolgens hen te vertellen van de resultaten ... maar hoe doe je kopieert die tekst naar het klembord, zodat u kunt e-mailen het aan hen?

Ik had altijd gedacht dat dit was algemeen bekend, maar het blijkt dat veel mensen zich niet bewust van hoe het werkt. Er zijn twee opties, de standaard met de rechtermuisknop op het menu ... of QuickEdit mode. We leggen beide.

Inschakelen QuickEdit Mode

Klik met de rechtermuisknop op de titelbalk en selecteer Eigenschappen. (Of gebruik Alt + Space P)

image

Op het tabblad Opties, vinkt u het vakje voor 'QuickEdit Mode "en sluit het dialoogvenster.

Dat was simpel ...

Copy / paste in QuickEdit Mode

Als u deze modus ingeschakeld, kunt u gewoon met de linkermuisknop klikt u ergens in het venster en sleep een kader rond de tekst die u wilt selecteren.

Als je de tekst hebt geselecteerd, kunt u met de rechtermuisknop ergens op in het venster of gebruik de Enter-toets om de geselecteerde tekst naar het klembord te kopiëren.

Te plakken in de command prompt, gewoon gebruik maken van de rechter muisknop ergens in het venster terwijl het niet in de "Select"-modus.

Copy / Paste met Right-Click Menu

Als u geen instellingen wilt wijzigen, kunt u gewoon gebruik maken van de rechts-klik menu te kopiëren of te plakken. Merk op dat de rechts-klik menu niet opdagen bij QuickEdit modus ingeschakeld.

Klik met de rechtermuisknop op de achtergrond van het venster en selecteer "Mark" en teken een kader rond de tekst die u wilt kopiëren.

Zodra u de gewenste tekst geselecteerd, vervolgens met de rechter muisknop of de Enter-toets om de geselecteerde tekst naar het klembord te kopiëren.

Te plakken in het venster met de rechtermuisknop op en kies "Plakken" optie in het menu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen