Montag, 18. Juni 2012

Wijzigen hoe vaak System Restore Maakt herstelpunten in Windows 7 of Vista

Systeemherstel is een van de betere functies in Windows 7 en Vista ... besteden een bedrag van tijd op de onze forums en je zult zien hoe vaak deze problemen oplost ... maar het is als een black box, niemand weet hoe het echt werkt, of wanneer het om dingen te doen. Dus hoe kan je veranderen als het creëert snapshots?

Windows 7 of Vista maakt gebruik van de ingebouwde Task Scheduler de aftrap de meeste onderhoudstaken, in plaats van dat er iets te draaien de hele tijd. Door in te gaan op Task Scheduler we daadwerkelijk kan veranderen het schema van de belangrijkste systeem taken, met inbegrip Systeemherstel.

Verandering Schema voor Automatic System Restore Points

Type in "Task Scheduler" in het start menu zoekvak, of blader door bestuur van het start menu's Tools sectie.

image

Als je eenmaal hebt Task Scheduler open, kijk onder Microsoft Windows SystemRestore op het linkerpaneel.

Nu zie je een item in het middelste deelvenster dat zegt: "SR wachtrij meerdere triggers gedefinieerd". Dubbel-klik op dat item om de details te veranderen.

De Triggers tabblad is de eerste plaats je wilt kijken, en je zult merken dat standaard Systeemherstel is ingesteld om te werken bij het opstarten (meer daarover hieronder), en om middernacht elke dag.

Om de trigger, klik op een van de items en vervolgens op Bewerken om de trigger te veranderen.

De Edit Trigger dialoogvenster kunt u wijzigen allerlei instellingen, de eerste op te merken is dat de "Bij het opstarten" taak is ingesteld om ook "taak Vertraging voor 30 minuten", wat betekent dat het systeem te herstellen taak zal niet gebeuren tijdens het opstarten .

Als je kijkt naar de andere trigger die is gepland voor middernacht, dan kunt u kiezen voor de tijd van de dag dat het draait ... middernacht is misschien niet de beste tijd voor u, zodat u kunt dit wijzigen in een andere keer als je wilt, of zelfs plannen om het wekelijks draaien in plaats van per dag.

De Voorwaarden tabblad kunt u de taak te vertellen dat zelfs al is het ingesteld om te starten op een bepaald moment, nog steeds mag niet starten, tenzij de computer inactief is, of niet te draaien op de accu.

Merk op dat deze overschrijft niets in te stellen in de Triggers gedeelte dat zo is, zelfs al standaard Vista's System Restore gedurende 30 minuten na het opstarten, zal het niet schoppen in als u gebruik maakt van de computer.

Een van de meer interessante instellingen hier is de optie om "Stop als de computer niet langer inactief is", wat betekent dat hoewel Systeemherstel kan van start na 10 minuten inactiviteit, het zal stoppen als je weer terug naar de computer. Het is ook interessant op te merken dat volgens deze instellingen, een computer alleen gebruikt op de accu nooit een herstelpunt gemaakt ... interessant.

Het tabblad Geschiedenis zal iedere keer dat de taak is uitgevoerd in het verleden, en wat de output was.

Ik zou niet aanraden het wijzigen van de standaardinstellingen te veel, want het systeem te herstellen is een zeer nuttig hulpmiddel. Je moet ook rekening mee houden dat het installeren van software automatisch meestal een herstelpunt triggers, of u kunt altijd handmatig een herstelpunt.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen