Mittwoch, 13. Juni 2012

Toetsenbord Ninja: Pop Up the Vista Kalender met een enkele sneltoets

We hebben al hoe u de toegang tot Windows Vista Calendar via het toetsenbord, Maar wat als je wilde een toetsaanslag toewijzen aan pop-up de kalender? Ja, zeker, kan je gewoon klikken met de muis, maar waar is de geek leuk aan?

In het geval dat u niet zeker weet waar we over praten, dan kunt u Win + B te gebruiken, dan links, vervolgens op Enter om pop-up deze kalender met het toetsenbord (of je kan gewoon een keer klikken op de klok). Maar we kunnen krijgen dat tot een enkele aanslag met een AutoHotkey script.

image

Let op: Ik kwam op dit idee na het lezen van een artikel uit Digitale Inspiratie over de lancering van timedate.cpl met een snelkoppeling.

Met behulp van de AutoHotkey Script

Om dit script te gebruiken, zult u moeten hebben AutoHotkey geïnstalleerd. Als u liever niet doen, er is een gecompileerde versie verder naar beneden.

Wat wij zullen doen is wijzen de F12-toets om de toetsaanslagen in plaats van met de hand te doen te sturen. Maak een nieuw bestand met de naam something.ahk en plak het volgende in:

#InstallKeybdHook
#Persistent
#HotkeyInterval,100
SetKeyDelay, -1

f12::
{
verzenden, {Lwin neer} {b} Lwin up
slapen 10
verzenden, {links}
slapen 10
verzenden, {Enter}
Return
}

Sla het bestand op, en nu kun je dubbelklikken op om het te starten.

Op dit punt kunt u gebruik maken van de F12-toets om de kalender te openen. Als u het script wilt sluiten uit, er is een icoon in de system tray.

Opmerking: U kunt een andere sleutel in plaats vervanger van de F12 als je wilt. Je zou ook toevoegen # NoTrayIcon om te voorkomen dat brengen van een icoon in de system tray.

Met behulp van de gecompileerde toepassing

Ik heb een samengesteld. Exe versie van het script in de download die u kunt uitvoeren als je niet AutoHotkey hebt geïnstalleerd. Gewoon dubbelklik op VistaCalendarHotkey.exe om het uit te voeren.

Download VistaCalendarHotkey AutoHotkey Script / Application

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen