Samstag, 30. Juni 2012

Oops! Sorry Over de Feed fouten

Als uw RSS-reader opeens gebombardeerd met berichten uit 2006 over Ubuntu, zou je hebben aangenomen dat we een machine die achteruit kon je teleport in de tijd uitgevonden ... maar dat was niet het geval. Blijkt dat de laatste op te bouwen van MySQL (de database server die we gebruiken) is niet compatibel met oudere versies van WordPress (de software die wordt gebruikt voor de site).

Dit begon allemaal op zaterdag, toen de hosting provider hebben we gebruikt voor een paar maanden had een enorme explosie dat de knock-out kracht om het datacenter, waardoor de site down voor een aantal uren. Na het realiseren dat ze niet naar de probleem op te lossen anytime soon, ik gemigreerd de site over een back-up server late zaterdagavond.

Sinds die server kon niet gemakkelijk omgaan met de belasting, ik me aanmeldde met weer een andere hosting provider, en uiteindelijk gemigreerd naar de nieuwe server gisteravond laat ... Helaas is de versie van MySQL toevallig onverenigbaar te zijn met deze versie van WordPress, en ik heb niet de vangst van de fout totdat mensen begonnen te klagen.

Gelukkig duurde het slechts ongeveer 5 minuten op te lossen ... voor meer informatie over het eigenlijke probleem zie dit forum post.

[Update] De oplossing was om terug te schakelen naar versie 5.0.45, voor degenen die zich afvragen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen