Donnerstag, 14. Juni 2012

Maak Windows Vista Verkenner Preview Pane werk voor meer Bestandstypen

Heb je ooit gemerkt dat veel dossiers niet lijken in het voorbeeldvenster te werken in de Verkenner van Windows Vista? Tot voor kort de enige manier om te werken rond dit was een pijnlijke register hack ... maar nu is er een hulpprogramma waarmee je gemakkelijk bestandstypen toevoegen aan de lijst bekijken.

Dit artikel is opgedeeld in twee delen ... als je wilt begrijpen hoe het allemaal werkt, kunt u lezen via de beschrijving van het register hack. Als u wil gewoon recht op het nut, sla af naar de bodem.

De pijnlijke Manual registry hack-methode

Scenario: We willen in staat zijn om reg hack (reg.) Bestanden te bekijken.

Het eerste wat we willen doen is het navigeren naar HKEY_CLASSES_ROOT . Reg. Zodra we er zijn, moeten we de waarde van de (Standaard) sleutel bekijken om erachter te komen of er is geregistreerd een ProgID, en wat de naam van het is.

De ProgID wordt gebruikt, zodat meerdere bestandsextensies kan hebben dezelfde instellingen zonder overlapping van gegevens in het register. Op deze manier het. Reg-en andere toetsen kunnen wijzen op de "regfile" ProgID al hun instellingen op te halen.

image

Volgende moet je naar beneden bladert u naar de ProgID sleutel, waar we eigenlijk passen de hack: HKEY_CLASSES_ROOT regfile. Zodra je daar bent, maak een nieuwe sleutel de naam shellex eronder, en maak een andere toets onder die een met deze naam:

{8895b1c6-B41F-4c1c-A562-0d564250836f}

Deze toets is de unieke ID die Windows Explorer vertelt u wilt een preview handler in te stellen. Zodra u die sleutel aangemaakt en geselecteerd is, zie je een nieuw (standaard) op de rechterkant, die je wilt wijzigen.

Dubbelklik op de (Standaard) toets, en gebruik de volgende tekst voor de waarde:

{1531d583-8375-4d3f-b5fb-d23bbd169f22}

Deze toets is de unieke ID voor de Windows TXT Voorbeeld Handler, die ik uitgevonden door te kijken onder de lijst van de momenteel geregistreerde Voorbeeld Handlers in het register:

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion PreviewHandlers

Je zou kunnen vervangen door een van deze voorbeeld handlers ... als je wilde een mediabestand voorbeeld handler te registreren, kunt u {031EE060-67BC-460d-8847-E4A7C5E45A27} te gebruiken als de waarde in plaats van het gebruik van de preview handler voor tekstbestanden.

Op dit punt, moet u in staat om een ​​REG-bestand te selecteren en de inhoud te bekijken in het voorbeeldvenster.:

Deze zelfde methode zou werken voor een ander type bestand, maar dat kan pas echt vervelend.

Het toevoegen van Voorbeeld Bestandstypen The Easy Way

Nu we weten hoe het allemaal werkt (of niet, zoals u waarschijnlijk overgeslagen naar dit deel), kunt u gebruik maken van de gratis PreviewConfig hulpprogramma voor Windows Vista, dat is gewoon heel eenvoudig te gebruiken. Selecteer gewoon het bestand type op de linkerkant en selecteer vervolgens de handler die u wilt gebruiken voor het op de rechterkant.

U kunt kiezen uit platte tekst of media, die registreert Windows Media Player om het bestand te bekijken. Dit is handig voor niet-standaard bestanden zoals. Mkv dat kan prima in Windows Media Player te spelen met de juiste plug-ins, maar het kan bekijken niet. Klik op de knop Toepassen en je bent klaar.

Download PreviewConfig van winhelponline.com [mirror]

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen