Mittwoch, 13. Juni 2012

Maak een snelkoppeling naar Recente onderdelen in Windows Vista (of XP) Verwijder Start Menu

Heb je ooit geprobeerd gaat door alle menu's nodig is om de recente items in de XP Start Menu verwijderen? Het duurt voor altijd, vooral als je wilt verbergen wat je niet had moeten doen. Zoals gewoonlijk is er een eenvoudigere manier om het te doen.

[Update] Een aantal lezers hebben erop gewezen dat in Vista kun je gewoon de recente items klik met de rechtermuisknop en kies "Clear Recent Items List". XP is de enige met een stelletje menu's te doorlopen. Hoe dan ook dit zou moeten werken op dezelfde over beide versies.

U kunt handmatig openen van de shell-map en duidelijk uit de items, of u kunt het script heb ik voorzien die daadwerkelijk geven u een snelkoppeling te gebruiken, dat schrapping van de recente items met niets meer dan een dubbele klik.

Gewoon heel duidelijk zijn, dit is de lijst met items die we zullen opruimen:

image

Opmerking: Dit zal echt niet die bestanden te verwijderen, het zal alleen de snelkoppelingen verwijderen om de bestanden die zijn opgeslagen in de recente folder.

Waar is de recente map, zodat ik ze handmatig verwijderen?

Net als vele mappen in Windows, is dit een verborgen onder je profiel map. Het volledige pad op Windows Vista zou dit, waarbij je je gebruikersnaam in het pad:

C: Users AppData Roaming Microsoft Windows Recent

Als u gebruik maakt van de opdrachtregel, kunt u gebruik maken van de% APPDATA% omgevingsvariabele te achterhalen van de weg zonder dat de gebruikersnaam (Dit werkt ook in Verkenner ook) weten

% APPDATA% Microsoft Windows Recent

Of de een zo gemakkelijk mogelijke manier is om alleen in deze schelp snelkoppeling typen in de adresbalk of startmenu zoekvak:

shell:recent

U kunt alle items uit deze map, of zelfs verwijderen alle items. Je ziet ze meteen verdwijnen uit de recente menu. Nogmaals, dit zijn slechts snelkoppelingen naar de werkelijke bestand, zoals je hierboven kunt zien met de kolom Type.

Duidelijk uit de recente Items met een snelkoppeling

Met een beetje van Windows Script Host magie, kunnen we een script maken dat schrapping van de items in de recente folder ... Het duurt slechts vier regels code!

Maak een nieuw bestand met de naam DeleteRecentItems.js met Kladblok, en plak in de volgende regels (Of gewoon download het zip-bestand hieronder gelinkt)

var fso = WScript.CreateObject ("Scripting.FileSystemObject");
var WSH = new ActiveXObject ("WScript.Shell");
var map = WSH.SpecialFolders ("Recent");
fso.DeleteFile (map + " *.*");

Zodra u het bestand wilt opslaan, moet je nu een nieuw pictogram dat kan worden dubbel geklikt om de recente items wissen.

Wilt u een nieuw pictogram toewijzen of een sneltoets toe te voegen, moet je een snelkoppeling naar het bestand. Ik zou aanraden waardoor het script bestand in een map ergens, en dan vervolgens een snelkoppeling naar het in je Quick Launch of Desktop map.

Zodra u de snelkoppeling hebt gemaakt, kunt u met de rechtermuisknop op te klikken en kies Eigenschappen en klik vervolgens op Ander pictogram of toe te voegen in een Sneltoets als je wilt.

Disclaimer: Ik testte dit uit op Windows Vista, maar aangezien dit verwijdert bestanden ... Gebruik op eigen risico en ik ben niet verantwoordelijk, etc =)

Download DeleteRecentItems Script (gezipte)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen