Dienstag, 19. Juni 2012

Maak Windows XP een aangepaste thema te gebruiken voor de Classic Logon Screen

Dit artikel werd geschreven door onze uitstekende lezer Leon Steadman.

In een vorig artikel hebben we bedekt hoe aanpassen van de logon scherm voor Windows XP, Maar die methode alleen werkt als u gebruik maakt van de gewone logon scherm. Hoe zit het met alle mensen die worden gedwongen om de saaie klassieke aanmeldingsscherm in plaats daarvan te gebruiken?

image

Voor de toepassing van dit artikel, zijn we ervan uit dat u een van de met behulp van aangepaste thema's voor XP, Hetzij officiële of officieuze.

Kopieer Achtergrond afbeelding om Logon Screen

U kunt uw huidige achtergrond afbeelding om de aanmeldingsscherm desktop met behulp van Tweak UI. Alleen maar naar beneden te navigeren naar Logon Settings aan de linkerkant, vinkt u het vakje voor de Wallpaper en Klik nu op de knop Kopiëren:

Aangepast kiest Thema voor de Logon Screen

Om de aangepaste thema op de Logon scherm te kopiëren, moeten we een beetje graven doen, en vervolgens een aantal registry hack.

Ga eerst naar% SystemRoot% Resources Thema's in de Verkenner en ga naar de map van de naam van het thema dat u wenst te gebruiken op het logon scherm, bijv. % SystemRoot% Resources Themes Royale Remixed. Noteer de naam en het pad van het. MSSTYLES bestand, bijvoorbeeld "Royale Remixed.msstyles".

Ga vervolgens in Regedit naar HKEY_USERS . DEFAULT Software Microsoft Windows CurrentVersion ThemeManager en dubbelklik op de DllName toets. . Verander nu de waarde voor het pad van de MSSTYLES bestand dat u zojuist een nota van (maar zeker het vervangen van de "C: Windows" deel - of waar dan ook de Windows-map is - met% SystemRoot%) gemaakt.

Terug in de Verkenner, ga naar de Shell-map in je thema map en noteer de naam van de map van het kleurenschema die u wilt gebruiken op uw logon scherm, bijv. "Noir". NB dit kan niet exact overeen met het kleurenschema in het tabblad Weergave van het display bedieningspaneel dialoog, maar u kunt een educated guess te maken.

Bijv. voor mijn thema zijn er drie kleurenschema's opgenomen in het tabblad Weergave (Royale, Royale Noir en Royale Zune) en drie mappen in de Verkenner (Noir, NormalColor en Zune).

Terug in Regedit, dubbelklikt u op de kleurnaam en verander de waarde naar de naam van de map die u zojuist een notitie van het behoud van kapitalisatie / ruimte etc.

Sluit Regedit en meld u af. U moet nu zien dat je logon scherm hetzelfde thema als uw desktop heeft.

Het aangepaste thema gebruikt in de meeste van de beelden wordt genoemd Royale Remixed en is te vinden op DeviantArt (Vereist Uxtheme patch).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen