Samstag, 30. Juni 2012

Stupid Geek Trucs: Figuur Out HTML-kleurcodes van Decimaal RGB-kleuren (zoals MS Paint gebruikt)

Als u ooit nodig is om een ​​HTML-kleurcode krijgen van een applicatie die alleen de Windows-kleurkiezer, zou je hebben afgevraagd hoe je dat omzetten naar een HTML-kleurcode. Natuurlijk kun je gebruik maken van een kleurenkiezer applicatie, Maar er is ook een eenvoudige manier om dit te doen zonder extra software.

Een voorbeeld van een applicatie die alleen de standaard kleurenkiezer is de pathetische Paint applicatie opgenomen in Windows:

image

Vind de HTML Hex Color Code

Als u op zoek bent naar de standaard Windows kleurenkiezer dialoogvenster ziet u het Rood, Groen, Blauw op de rechterkant, die altijd in decimale.

Het eerste wat je wilt doen is het openen Calculator, en dan zetten in wetenschappelijke modus met behulp van het menu Beeld. We gebruiken dit om de decimale codes om te zetten in hexadecimaal.

Eerst gaan we invoeren in het eerste getal (voor rood), terwijl ervoor te zorgen dat de radio-knop is ingesteld op Decimaal:

Klik op de radio knop voor Hex en je krijgt het eerste deel van de hexadecimale code te krijgen:

Merk op dat als je een enkel nummer of een letter die u moet laten voorafgaan door een een 0. In dit geval wordt de code zou worden 0D.

Nu we het eerste deel van de code hebt, zullen we back flip op de radioknop om decimale en toe te voegen in de tweede waarde voor Green:

We hebben de radio-knop opnieuw flip om Hex en we hebben het tweede deel van de code:

Nu is de code 0D25 is, dus laten we het derde deel vinden door te voeren in de blauwe decimale waarde:

En nu hebben we het derde deel van de kleur na het klikken Hex:

Dus nu het full colour code is # 0D2599, die kan worden gebruikt bij het bewerken van uw HTML / CSS-bestanden ... en je moet ook geleerd hoe om te zetten decimaal naar hex. Hier is een voorbeeld van het gebruik van de kleur:

BLUE!

Natuurlijk, deze techniek werkt wanneer je weet dat de decimale RGB-codes voor een kleur, niet alleen van MS Paint.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen