Samstag, 30. Juni 2012

Maak een snelkoppeling pictogram of Sneltoets naar Windows 7 / Vista Firewall in-of uitschakelen

Wanneer u problemen met het netwerk oplossen van problemen, een van de eerste dingen om te doen is uitschakelen van de ingebouwde Windows Firewall ... maar er zijn gewoon veel te veel stappen die nodig zijn om de firewall aan en uit. Kunnen we niet in plaats daarvan maken een simpele snelkoppeling?

Uiteraard kunnen we, met behulp van de ingebouwde netsh utility die meestal wordt gebruikt op de opdrachtregel om geavanceerde netwerkfuncties uit te voeren. We zullen een snelkoppeling eenvoudig maken om het met de juiste parameters.

Let op: Vergeet niet de Firewall weer in te schakelen nadat u klaar bent met het oplossen van problemen, vooral als je openbare draadloze netwerken gebruiken.

Snelkoppeling maken Pictogrammen voor inschakelen / uitschakelen

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad of ergens anders, en kies New Shortcut in het menu.

image

Dan in de snelkoppeling locatie box, voegt u een van de twee commando's hieronder vermeld.

Firewall uitschakelen

netsh firewall set opmode uit te schakelen

Enable Firewall

netsh firewall set opmode in staat stellen

Zodra je de juiste commando toegevoegd, ga dan naar het volgende scherm en geef de snelkoppeling een behulpzame naam als "Firewall uitschakelen"

Op dit punt moet u een snelkoppeling, maar het zal nog niet werken zonder te kiezen voor Als administrator uitvoeren.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies Eigenschappen en kies vervolgens het tabblad Snelkoppeling.

In dit scherm kunt u een sneltoets toewijzen voor deze snelkoppeling door het toe te voegen in het Sneltoets box. De belangrijkste stap is om te klikken op de knop Geavanceerd, dus we kunnen kiezen voor "Run as administrator" om altijd de snelkoppeling in de administrator-modus.

Kunt u het pictogram ook wijzigen met behulp van de knop Ander pictogram. Als u wilt dat de snelkoppelingen naar echt overeenkomen, kunt u de "Look voor pictogrammen in dit bestand" om het volgende:

% SystemRoot% system32 imageres.dll

In dat bestand kun je het rode schild icon als de groene ...

Dus nu heb ik twee snelkoppelingen die niet alleen goed uitzien, maar zijn functioneel.

Als u wilt controleren of de snelkoppelingen werken, gebruik dan een van hen en open vervolgens Windows Firewall via het menu Start en klik op de link voor "Turn Windows Firewall in-of uitschakelen"

Dan moet je kunnen zien dat de firewall is aan of uit.

Dezelfde sneltoetsen moet ook werken op Windows XP of Windows 7, hoewel de screenshots zijn allemaal voor Windows Vista. U hoeft niet te draaien als administrator in XP, natuurlijk.

Opmerking: Het gebruik van deze snelkoppelingen de command prompt venster zeer kort knipperen op het scherm. Voor extra krediet, kunt u gebruik maken van de hstart nut in uw snelkoppeling naar de command prompt venster te verbergen.

Update: Dit is met succes getest op Windows 7 ook.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen