Dienstag, 19. Juni 2012

Problemen oplossen: Voorkom "Locate Link Browser" Popup Dialoog bij het klikken op links in Outlook

Dit is een gast post door Aseem Kishore, een technologie die liefhebber en lood blogger voor Online-Tech-Tips.

Als u Firefox als standaard Internet browser en Outlook als uw e-mailprogramma, dan heb je misschien opgevallen dat wanneer je klikt op een URL-link in een Outlook e-mail, kunt u een pop-up dialoogvenster met de titel "Locate Link Browser" en dan krijg Firefox zal normaal laden. Het lijkt niet om problemen te veroorzaken, maar het is zeker erg vervelend dat u dat dialoogvenster te sluiten elke keer!

Opmerking: Je krijgt niet dit dialoogvenster als u reeds Firefox te openen op uw computer. Het komt alleen wanneer u klikt op een link en Firefox nog niet is geopend. Ook, als je IE gebruikt, zult u niet over deze kwestie helemaal.

locate link browser

Dus hoe je kunt ontdoen van deze vervelende dialoog eens en voor altijd? Volg deze eenvoudige stappen om het probleem op Windows XP op te lossen:

Stap 1: Open Deze computer vanaf het bureaublad of Start Menu.

Stap 2: Ga naar het menu Extra en klik op Mapopties.

Stap 3: Klik nu op het tabblad Bestandstypen en je krijgt een lijst van geregistreerde bestandstypen, extensies en bestandstypen te zien. Onder de kolom Extensies, op zoek naar de inzendingen met een (GEEN), en in die subset, vindt de vermelding onder Bestandstypen dat heet URL: HyperText Transfer Protocol.

Stap 4: Klik op de knop Geavanceerd aan de onderkant en klik vervolgens op de knop Bewerken.

Stap 5: Ga je gang en vink de DDE optie. Het heet "Use DDE" en het is standaard aangevinkt. We willen zorgen dat het niet aangevinkt is.

Ga je gang en klik nogmaals op OK en vervolgens op Ok en sluit! Nu geef het een schot en het zou moeten werken! U kunt ook hetzelfde doen voor dit bericht: URL: HyperText met Security. Dit is voor HTTPS links. Werkte als een charme op mijn computer!

Merk op dat als het tekstvak 'Toepassing die voor de actie "leeg is, dan kun je op Bladeren klikt en vind de Firefox.exe toepassing.

Als je Windows Vista gebruikt, kan de hierboven beschreven methode niet werken. In Vista, moet je een aantal registersleutels te verwijderen voor het dialoogvenster om weg te gaan. Hier is hoe.

Stap 1: Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren en typ in regedit. Of typ in regedit in het vak Direct zoeken en druk op Enter.

Stap 2: Ga naar HKEY_CLASSES_ROOT HTTP shell open ddeexec registersleutel.

Stap 3: Verwijder de "ddexec" registersleutel

Stap 4: Herhaal dit voor de volgende toetsen:

"HKEY_CLASSES_ROOT HTTPS shell open ddeexec"
"HKEY_CLASSES_ROOT FirefoxURL shell open ddeexec"
"HKEY_CLASSES_ROOT FirefoxHTML shell open ddeexec"

Dit moet het probleem oplossen in zowel Windows XP als Windows Vista! Genieten!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen