Samstag, 30. Juni 2012

Uitschakelen Ctrl + Alt + Backspace opnieuw wordt opgestart X Windows op Linux

Als u hebt gebruikt Linux voor een bedrag van tijd, je al bekend bent met de Ctrl + Alt + Backspace sneltoetscombinatie die opnieuw X Windows onmiddellijk ... maar je ooit hebben afgevraagd of er een manier om dat gedrag uit te schakelen?

Blijkt het is uiterst eenvoudig te doen, hoewel ik niet per se de aanbeveling dat u dit doet ... het is meer voor informatieve doeleinden. (Terwijl Linux zou kunnen worden rock-solid, ik heb meer dan mijn deel van crashen in Gnome gehad, dus de sneltoets bruikbaar is)

Uitschakelen Ctrl + Alt + Backspace

Het eerste wat je zou waarschijnlijk wilt doen is het maken van een back-up van de xorg.conf bestand, dat je kunt doen met het commando:

sudo cp / etc/X11/xorg.conf / etc/X11/xorg.conf.orig

Dan kunt u de xorg.conf bestand met behulp van Alt + F2 te openen het dialoogvenster Uitvoeren en met het volgende commando:

gksu gedit / etc/X11/xorg.conf

image

Ga nu naar de onderkant van het bestand en zoek naar een sectie met de naam "ServerFlags ', die niet zou kunnen bestaan. Wanneer de sectie niet bestaat, voeg deze aan de onderkant van het bestand:

Section "ServerFlags"
Option "DontZap" "ja"
EndSection

Als dat gedeelte bestaat, dan gewoon toe te voegen in de optie lijn:

Option "DontZap" "ja"

Je moet opnieuw opstarten X, de gemakkelijkste manier is ironisch genoeg door Ctrl + Alt + Backspace ... maar op dat punt de sneltoets niet meer actief zijn.

Als u een of andere manier in geslaagd om volledig schroef-up van uw systeem door het maken van deze verandering, kun je terug kopiëren xorg.conf.orig bestand xorg.conf om terug te schakelen naar de oorspronkelijke configuratie.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen