Mittwoch, 13. Juni 2012

Maak een query in Microsoft Access om dubbele invoer te zoeken in een tabel

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, Een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Lopen in dubbele gegevens in een Access-database kan heel vervelend zijn tijdens de hectische werkdag, dus ik besloot te schrijven tot een techniek om te helpen identificeren van de dubbele records, zodat u kunt handmatig mee omgaan.

Er zijn veel oorzaken voor dubbele data: bijvoorbeeld als je meerdere gebruikers invoeren van gegevens gelijktijdig via gekoppelde tabellen, of u kunt een tafel erven met dubbele gegevens al ingevoerd.

Open eerst de MDB (Microsoft Database) met de tabel die u wilt controleren op duplicaten. Klik op het tabblad Query en Nieuw.

1

Dit opent het dialoogvenster Nieuwe query. Markeer Zoek Dubbele Query Wizard klik op OK.

Markeer nu de tabel die u wilt controleren op dubbele data. U kunt ook kiezen Vragen of beide tabellen en query's. Ik heb nog nooit een gebruiken voor het zoeken Queries ... maar misschien zou het handig zijn voor een andere situatie. Zodra u gewezen op de juiste tabel klikt u op Volgende.

Hier zullen we kiezen voor het veld of de velden in de tabel willen we controleren op dubbele data. Probeer te algemene velden te voorkomen.

De naam van de query en klik op Voltooien. De Query zal meteen rennen en pop-up van de resultaten. Ook de Query is opgeslagen in de query gedeelte van Access.

Afhankelijk van de geselecteerde tabellen en velden uw resultaten ziet er iets wat lijkt op de foto's hieronder, die laten zien dat ik niets gedupliceerd in het eerste schot en de resultaten van duplicaten in de andere.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen