Samstag, 9. Juni 2012

Maak een snelkoppeling of een sneltoets om de CD / DVD Drive Eject

Na het schrijven van artikelen over hoe te Open het dialoogvenster Safely Remove evenals werpen een specifieke USB-drive, Sommige lezers contact met me vraagt ​​me om te schrijven over hoe je een cd-of dvd-station uit te werpen in plaats daarvan, dus ik ben dat hier bekleding.

Er is een aantal manieren om dit te bereiken, maar de beste manier is om de NirCmd hulpprogramma van de uitstekende Nirsoft. Het doet veel meer dan alleen de cd-rom drive uitwerpen, dus zorg ervoor dat de informatie te lezen op hun site over alle mogelijkheden.

Maak een snelkoppeling naar de CD / DVD Drive Eject

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad of ergens anders en kies Nieuw Snelkoppeling.

image

In het vak Locatie, zet het volledige pad naar het bestand nircmd.exe dat u hebt gedownload, en voeg de "cdrom open" commando om het einde ervan, het aanpassen van de driveletter toe aan de schijf passen:

"C: pad naar nircmd.exe" cdrom open D:

Noteer de locatie van de citaten .. als u een pad met spaties bevat, moet u ervoor zorgen dat de aanhalingstekens zijn alleen rond het pad naar het uitvoerbare bestand, en de argumenten moet worden geplaatst na de offerte.

Geef de snelkoppeling een duidelijke naam, zoals uitwerpen cd of iets dergelijks, en je krijgt een nieuw pictogram (lees hieronder hoe u de cd-rom icoon zoals afgebeeld)

U kunt op het pictogram om overal waar je wilt ... dubbel op te klikken zal onmiddellijk uitwerpen van de schijf.

Maak een snelkoppeling naar de CD / DVD Drive Close

U kunt de exact dezelfde instructies als hierboven, maar in plaats van "cdrom open" gewoon vervangen door "cdrom sluiten".

Wijs een sneltoets voor de snelkoppeling

Nu we een kortere weg hebben, kunnen we een sneltoets toewijzen aan de sneltoetsen door rechts te klikken op het pictogram en kies Eigenschappen. Op het tabblad Snelkoppeling zie je een plek om de sneltoets toe te wijzen:

Voeg in de snelkoppeling en het dialoogvenster te sluiten. Zolang de snelkoppeling op het bureaublad moet je niet hebben om iets opnieuw starten om de sneltoets te laten werken. U kunt de snelkoppeling ook verplaatsen naar een andere map, bijvoorbeeld uw Quick Launch balk.

Tip: Als u de snelkoppeling toevoegen aan de Windows Vista werkbalk Snel starten, kunt u gebruik maken van de ingebouwde hotkeys in plaats van dwars het handmatig toewijzen van een.

Wijs een pictogram voor de snelkoppeling

Als u klikt op de knop Ander pictogram in het venster Eigenschappen, kan je de snelkoppeling een meer betekenisvolle icoon, misschien wel de DVD die je hieronder ziet.

Je kan kiezen voor een icoon op het systeem dat u wilt, natuurlijk.

Download NirCmd van nirsoft.net

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen