Dienstag, 19. Juni 2012

Maak een snelkoppeling icoon om een ​​systeemherstelpunt in Windows Vista

Een van de beste functies van Windows Vista is de bijgewerkte functie Systeemherstel, die mensen van bepaalde vernietiging op een bijna dagelijkse basis redt, te oordelen naar de feedback op onze forums. Het enige probleem is dat het veel te veel stappen neemt om handmatig een nieuw herstelpunt. Kunnen we niet gewoon een snelkoppeling te maken voor?

Natuurlijk, we kunnen. Het is zo simpel als een klein VBScript dat een herstelpunt maakt.

Maak een System Restore Point snelkoppelingspictogram

Als u handmatig wilt maken van de script, maak een nieuw bestand met de naam something.vbs en plakken in het volgende. Anders is de downloadbare scripts worden meegeleverd aan de onderkant van het artikel.

Als WScript.Arguments.Count = 0 Then
Set objShell = CreateObject ("Shell.Application")
objShell.ShellExecute "wscript.exe", WScript.ScriptFullName & "Run", "runas", een
Else
GetObject ("winmgmts:. Root default: SystemRestore"). CreateRestorePoint "beschrijving", 0, 100
End If

Je zult merken dat er een shellexecute lijn met een "runas", die automatisch herstart het script als beheerder om het herstelpunt te maken.

Zodra u het script bestand ergens opgeslagen, zult u waarschijnlijk een snelkoppeling wilt die u kunt aanpassen maken. Klik met de rechtermuisknop / sleep het bestand naar de plaats waar u wilt dat de snelkoppeling ... en kies voor "Hier snelkoppelingen maken 'wanneer daarom wordt gevraagd.

image

Nu heb je een snelkoppeling die gebruikt kan worden om een ​​herstelpunt te maken. Merk op dat je kon het pictogram in de snelkoppeling eigenschappen veranderen als je wilt, of zelfs een sneltoets toewijzen.

De downloadbare script bevat twee verschillende scripts, de standaard zal men u vragen in te typen een beschrijving voor het herstelpunt (zeer handig bij het herstellen van), maar er is ook een CreateRestorePointSilent script dat het herstelpunt zal simpelweg te maken zonder de prompt.

Als u wilt controleren of het herstelpunt is gemaakt, kunt u openen Systeemherstel via het menu Start zoeken of control panel, en kies dan de optie om "Kies een herstelpunt ', op welk punt moet je het nieuwe item te zien in de lijst:

Vergeet niet om een ​​herstelpunt te maken wanneer u het aanbrengen van wijzigingen aan uw systeem dat je niet zeker over ... zoals het installeren van twijfelachtige software.

Download CreateRestorePoint Script voor het handmatig maken van Restore Points

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen