Dienstag, 19. Juni 2012

Wat is dwm.exe En waarom is het Running?

U bent ongetwijfeld lezen van dit artikel, omdat u zich afvraagt ​​waarom dit dwm.exe proces neemt meer geheugen dan je denkt dat het zou moeten, en je bent benieuwd wat het doet. Gelukkig voor u, wij hebben het antwoord.

So What Is It Anyway?

Desktop Window Manager (dwm.exe) is de compositing window manager die u al die mooie effecten in Windows Vista: een venster hebben, live miniaturen op de taakbalk (dat je nu het formaat), En zelfs de Flip3D switcher die je kunt uitschakelen and vervangen door Switcher.

image

Wat gebeurt er in Vista is dat applicaties het beeld van hun venster naar een specifieke plaats in het geheugen schrijven, en dan maakt Windows een "composiet"-overzicht van alle vensters op het scherm voordat u het naar uw monitor. Omdat Vista is het bijhouden van de inhoud van elk venster, kan het effecten toevoegen als lagen de ramen, zoals de transparantie we allemaal gewend zijn, evenals de live preview thumbnails.

Het voordeel voor het gebruik van deze benadering is dat Windows Vista kan de hardware acceleratie functies in uw videokaart te gebruiken om een ​​zeer vloeiende animaties voor het minimaliseren en herstellen, en zelfs voor de transparante effecten te creëren.

Hoe zit het met geheugengebruik?

Als je open te stellen Task Manager, kunt u het dwm.exe proces te zien in de lijst, meestal ergens tussen het nemen van 30-50MB van het geheugen in mijn testen:

De grootte van de DWM proces wordt gecontroleerd door het aantal vensters die je open hebt staan, want elk venster een buffer in het geheugen nodig heeft om op te slaan van de inhoud van het venster. Als u een groot aantal zeer grote ramen te openen, zal DWM meer geheugen gebruiken.

De voordelen van het gebruik van een compositing window manager de moeite waard zijn dat relatief kleine hoeveelheid geheugen onder de meeste omstandigheden.

Doet Overschakelen naar de Vista Basic Thema Zet het uit?

Het korte antwoord is nee, zal alleen te schakelen naar de Vista Basic thema niet uit te schakelen DWM, maar het zal het geheugengebruik te verminderen een geweldige deal.

Hoe ga je overschakelen naar Vista Basic? Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad, kies Aanpassen, en vervolgens Window Kleur en vormgeving van:

Klik op Eigenschappen van klassieke vormgeving aan de onderkant:

Kies dan voor Windows Vista Basic en klik op de Apply knop:

Merk op dat ik niet schakelen aanbeveling aan de Basis thema, alleen maar uit te leggen hoe dat te doen.

Maar hoe kom ik Turn Off dwm.exe dan?

Merk op dat ik niet raden u aan deze uitgeschakeld, tenzij u het spelen van games in de fullscreen-modus, en zelfs dan is het waarschijnlijk niet zal helpen sneller te gaan rijden.

De enige manier om zich te ontdoen van het dwm.exe proces is om de service te stoppen worden uitgevoerd. Open Services van het Configuratiescherm of het start menu, en dan vinden de "Desktop Window Manager Session Manager" service in de lijst en klik op de stop knop. Merk op dat u zal worden overgeschakeld naar de Vista Basic thema wanneer u klikt op de knop.

Permanent uit te schakelen, dubbelklik op het item en selecteer Uitgeschakeld van de "Opstarttype" drop-down:

Wilt u de opdrachtregel te gebruiken in plaats, opent u een administrator-modus opdrachtprompt en gebruikt u een van deze commando's:

Stop service net stop uxsms
Start Service net start uxsms
Uit te schakelen service sc config uxsms start = disabled
Enable Dienst sc config uxsms start = auto

Door nu moet je begrijpen wat het proces doet ... wil je echt nog wil om zich te ontdoen van het?

1 Kommentar:

  1. Ik heb een vraag. De website natuursteen-werkblad.be lijkt te zijn geinspireerd op fashion blogs. Ze verkopen alleen geen jurken maar stenen zoals composiet,keramiek,terrazzo,graniet Wat vinden jullie van de website natuursteen-werkblad.be. Top of flop?

    AntwortenLöschen