Freitag, 8. Juni 2012

Wat kan je echt verwachten van Windows Vista Service Pack 1?

Je hebt al het nieuws gehoord: Microsoft heeft Windows Vista Service Pack 1 gisteren. Dus wat betekent dat voor mij, en hoe kan ik opnieuw installeren?

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

Het merendeel van de veranderingen in SP1 zijn onder de motorkap, maar je zou moeten opvallen deze wijzigingen meteen:

 • Bestand kopiëren van de snelheid is verbeterd.
 • Er zijn niet zoveel UAC prompts bij het maken van wijzigingen in de mappen die admin rechten nodig hebben.
 • Zoekknop is verwijderd uit het startmenu.
 • Een "niet-echte 'versie van Windows is niet meer volledig uitgeschakeld, maar alleen geeft een vervelend bericht.

Er zijn een groot aantal fixes en verbeteringen in Service Pack 1, en ik absoluut adviseren dat u een upgrade naar het. Voor meer details over precies wat er is veranderd, zie dit artikel van Microsoft.

Het installeren van Vista Service Pack 1

Vista SP1 zal worden verspreid via Windows Update en aangeboden als download, maar het zal niet onmiddellijk beschikbaar voor iedereen.

Om te zien of het voor u beschikbaar om te installeren, opent u Windows Update en klik op de View beschikbare updates.

image

U ziet Windows Vista SP1 in de lijst, en je kunt gewoon klikken op de knop Installeren om verder te gaan.

Eerst wordt de installatie proces zal worden gedownload.

Je wordt gevraagd om de installatie te starten, en vervolgens om de overeenkomst te accepteren.

De installatie duurt een tijdje ... het kan overal mee naartoe nemen van 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de snelheid van uw computer, en het zal je systeem opnieuw op te starten een aantal keren tijdens het proces.

U kunt ook downloaden van de Vista SP als een ISO-bestand van het Microsoft Download Center:

Met behulp van automatische updates zal resulteren in een veel kleinere download, en het is veel gemakkelijker te behandelen.

Waarom is niet Vista Service Pack 1 beschikbaar voor mij?

Als u geen Service Pack 1 in de lijst, kan het voor een aantal redenen, maar het meest waarschijnlijk is een van de volgende:

 • U heeft niet geïnstalleerd alle voorgaande updates. Je moet ervoor zorgen dat u alle beschikbare updates geïnstalleerd om dit punt, en dan moet je SP1 zien in de lijst. (Dit is inclusief optionele updates voor Vista Ultimate gebruikers)
 • U gebruikt taal nog niet ondersteund in SP1.
 • U gebruikt de hardware die niet wordt ondersteund op dit punt.
 • U gebruikt vLite voor een custom build.
 • Je hebt de beta SP1 is geïnstalleerd. U moet de beta te verwijderen voordat u de definitieve versie te installeren.

Voor meer informatie over de details van waarom het niet beschikbaar zijn, zie dit bericht van de uitstekende Ed Bott.

De prestaties kunnen worden langzamer voor een paar dagen

De installatie van Vista zal zuiveren van uw SuperFetch-cache, wat betekent dat voor de volgende dag (en vooral de komende reboots) Vista zal de wederopbouw van de prefetch-data, waardoor alles een beetje langzamer voor een tijdje.

Start Menu Search Button is Gone

Als gevolg van een rechtszaak met Google, Microsoft heeft besloten om gewoon helemaal de knop Zoeken te verwijderen uit het start menu, dat lijkt een overdreven reactie.

U kunt het geavanceerd zoeken dialoogvenster nog open door te klikken op het menu Start en het gebruik van de F3-toets, of met behulp van de F3-toets ingedrukt terwijl het gebruik van een Explorer-venster.

Uw aangepaste thema's Break

Als u hebt gebruikt op een van de thema-patching nutsvoorzieningen zoals VistaGlazz te patchen uw Uxtheme bestand, zal de Vista SP1-update overschrijft de gepatchte bestand. Je zult best geluk hebben terug te schakelen naar de Vista standaard thema voor het installeren van SP1.

U kunt nog steeds handmatig een patch het thema met de Uxtheme patch van here. Ik zal niet in detail toelichten, maar de handmatige methode omvat de volgende stappen:

 • Take ownership van uxtheme.dll, shsvcs.dll en themeui.dll in de System32 directory en vervolgens hernoemen naar iets anders.
 • Kopieer de gepatchte bestanden van de download in de System32 directory en reboot.

Opmerking: Dit heeft geen gevolgen Stardock WindowBlinds, zoals gecontroleerd door Spencer van Stardock.

Custom Resource Hacks zal breken

Als u handmatig patches verschillende bestanden, zoals de opstartlogo, Zult u waarschijnlijk merken dat het is teruggedraaid, en vanaf nu is er geen oplossing dat ik ben me bewust van.

Stardock LogonStudio werkt mogelijk niet

Ik had een paar problemen met de Stardock LogonStudio de applicatie, waarmee u verander de logon scherm. Merk op dat ik niet ben er zeker van dat je hetzelfde probleem tegenkomen, deze instructies voor het geval dat.

Een oplossing leek om het probleem voor mij correctie is voor de toepassing in de compatibiliteitsmodus gerund door rechts te klikken op de snelkoppeling en kies eigenschappen in te stellen, en vervolgens op Windows Server 2003 in het tabblad Compatibiliteit.

Na het veranderen van dit en loopt het de eerste keer, ik was in staat om te stijgen de compatibility mode en de applicatie werkte prima. Merk op dat je misschien niet eens lopen in dit probleem. [Update: Volgens Lex in de opmerkingen, gewoon opnieuw te installeren LogonStudio het probleem is opgelost.]

Gehackte versies van Vista gedeactiveerd

Als u werkt met een gehackte versie van Vista, zul je waarschijnlijk vinden dat ze niet langer geactiveerd, en u zult het zwarte scherm dat zegt dat je bent een ongeldige kopie werkende te krijgen.

Gerapporteerd geheugen is fysiek geheugen, Niet geheugen in gebruik

Als je in de sectie Systeem van het Configuratiescherm, ziet u de hoeveelheid geheugen in het systeem, maar dit zal de hoeveelheid fysiek geheugen geïnstalleerd, niet het bedrag dat Windows echt ziet show.

Als u meer dan 3,2 GB aan RAM en u gebruikt 32-bit Vista, is het nog steeds niet van plan om dat er extra geheugen gebruiken, maar het zal hier verslag 4GB.

Conclusion

Ik heb met Vista SP1 voor een paar weken nu en ik heb geen enkel probleem. Mijn systeem is perfect loopt, en het verminderde aantal UAC prompts is zeer geschikt voor een systeem van tweaker. I highly recommend updaten wanneer heb je wat vrije tijd.

Ik zal benieuwd naar uw ervaringen te horen in de comments, en als je hulp nodig die we hebben ervaren geeks hebben op onze forum, Of u kunt controleren Microsoft's SP1 support page.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen