Donnerstag, 7. Juni 2012

Voeg "Run as Administrator" om elk bestandstype in Windows 7 of Vista

Heb je ooit geprobeerd om een ​​bestand uit te pakken naar de map Program Files in Windows 7 of Vista? Je krijgt allerlei toestemming geweigerd fouten, en over het algemeen niet succesvol. Dus hoe kunnen we het openstellen van de zipfile als een administrator? Wat dat betreft, hoe open je een bestand als administrator?

Er is een simpele registry tweak die laat ons welke actie moet uitvoeren als administrator voor een bestandstype. Helaas moet je om de handmatig tweaken, maar we brengen je wandeling door het.

Opmerking: De beschreven methode is hier hoffelijkheid van jd2066, een van de behulpzame geeks over op onze forum.

Handleiding Registry Tweak

Open regedit door het start menu zoeken of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel, vervangen. "Zip" voor het bestand extensie die u zoekt. (Merk op dat de dialoog vindt hier helpt)

HKEY_CLASSES_ROOT . Zip

image

Nu wil je kennis te nemen van de Data waarde voor de "(Default)" item. Dit vertelt je welke applicatie is geregistreerd voor dit type bestand af te handelen en ook waar we moeten gaan in het register volgende.

Voor dit voorbeeld, omdat de gegevens veld in dit voorbeeld zegt: "WinRAR.ZIP" we moeten naar beneden bladeren naar de volgende registersleutel. (Nogmaals, het vinden dialoogvenster kunt u hier)

HKEY_CLASSES_ROOT WinRAR.ZIP shell open command

Wat we willen te doen is om de shell open command sectie om shell runas command. De eenvoudigste manier om dat te doen is klik met de rechtermuisknop op "commando" en kies Exporteren.

Open nu het geëxporteerde register bestand in Kladblok en verander "open" naar "runas" waar hieronder aangegeven:

Dubbelklik op het bestand om de informatie in te voeren in het register. Nu zie je dat de "runas" sectie is identiek aan de "open" sectie:

En nu kunt u met de rechtermuisknop op een bestand en open het als beheerder:

Dit voorbeeld gebruikt WinRAR, maar dit zou moeten werken voor vrijwel elke filetype of toepassing. Je hoeft alleen te wijzigen waar je kijkt in het register.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen