Donnerstag, 7. Juni 2012

Installeer de herstelconsole als een Boot Menu-optie in Windows XP

Als u een probleem met uw Windows-computer hebt, zul je meestal verteld om de Windows CD-ROM te voegen en vervolgens de herstelconsole te starten om het probleem op te lossen. Dus waar heb je hoe dan ook gezet dat XP-schijf? Waarom kunnen we niet gewoon installeren van de herstelconsole naar de harde schijf?

Zo blijkt, kun je inderdaad installeren van de recovery console als een boot menu-optie. Dit zal niet helpen als uw computer niet opstart helemaal niet, maar in veel gevallen zult u het nuttig vinden.

Opmerking: Als u een dual-boot configuratie met Windows Vista, is er een kans dat de installatie van deze zou verpesten het opstarten in Vista, dus doe dit niet totdat ik kan bevestigen dat anders gebruiken.

Het installeren van de herstelconsole naar de harde schijf

Eerst moet u uw Windows XP-cdrom in het station plaatst. Het is belangrijk op te merken dat je cdrom versie van XP moet overeenkomen met de versie van XP die u hebt geïnstalleerd. Dus als je SP2 geïnstalleerd, maar uw cd is voor SP1, moet u om te lezen deze Microsoft KB-artikel.

Open het Start dialoogvenster Uitvoeren en typ het volgende commando in, het aanpassen van de driveletter toe aan de cdrom drive voldoen:

d: i386 winnt32.exe / cmdcons

image

U wordt gevraagd met een zeer breed dialoogvenster om te bevestigen dat je echt wilt om dit te doen.

De installatie zal denken voor een minuut ...

En dan krijg je een prompt dat de installatie succesvol was (hopelijk).

Als u problemen hebt de installatie van dit, zult u willen controleren deze Microsoft KB-artikel.

Toegang tot de Recovery Console

Zodra u de recovery console geïnstalleerd, kunt u de computer opnieuw opstarten en je moet het zien in de lijst van de boot optie keuzes:

Zodra de console lasten tot, wordt u gevraagd welke installatie je wilt aanmelden bij. Je moet het type nummer, in dit geval zou je "een''soort, en dan worden gevraagd om het beheerderswachtwoord.

Typ HELP bij de opdrachtprompt om een ​​lijst van alle commando's te zien.

Ik zal niet in detail treden over hoe u de console te gebruiken, want dat is echt een apart artikel helemaal.

Wijzig de Boot Menu Time-out

Na installatie van deze, zul je ineens merkt dat uw computer wacht op de boot menu voor 30 seconden. Om dit te veranderen time-out, of klik met de rechtermuisknop op Deze computer en kies Eigenschappen of gebruik de Win + Break sneltoets.

Selecteer het tabblad Geavanceerd en vervolgens op de knop Instellingen onder Opstart-en herstelinstellingen:

Nu kunt u de time-out waarde tot iets meer redelijk zijn, zoals 5 seconden of zo.

Als u klikt op de knop Bewerken zie je de boot.ini-bestand, waar u de nieuwe lijn voor het herstel console te zien.

Als je niet weet wat je doet, niet veranderen dit bestand ... of je zou eigenlijk nodig de installatie cd om het te repareren =)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen