Montag, 4. Juni 2012

Verwijder de "Map Network Drive" menu-item van Windows Vista of XP

Als u nog nooit gebruikt de "Map Network Drive" dialoogvenster, heb je wel eens afgevraagd hoe zich te ontdoen van het? Persoonlijk ben ik alleen maar kaart rijdt vanaf de command line, zodat ik nooit gebruik het of ... dus ik ben dankbaar dat er een register hack die kunt de menu-items.

Als u niet bekend bent met wat ik het over heb, net rechts-klik op het pictogram Deze computer en u zult zien:

image

Hier is dat dezelfde context menu zonder de items.

Natuurlijk zou het waarschijnlijk het eenvoudigst om gewoon te verwijderen, uitschakelen of geheel te verwijderen het delen van bestanden, maar als je niet wilt doen en nog steeds willen dat de menu-items verdwenen, dit register hack is voor jou.

Opmerking: Dit zal volledig uit te schakelen alle connect / disconnect menu-items, ook op dit moment toegewezen stations en in het menu Extra.

Handleiding Registry Hack

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren, en navigeer naar de volgende sleutel, het creëren als het niet bestaat.

HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Policies Explorer

Aan de rechter paneel te maken van een nieuwe 32-bits DWORD-waarde met de volgende waarden:

  • Naam: NoNetConnectDisconnect
  • Waarde: 1

De wijziging dient onmiddellijk te worden, kunt u met de rechtermuisknop klikt op Computer om het verschil te zien. Te verwijderen, verwijder de sleutel of de waarde op 0.

Download Registry Hack

Gewoon downloaden, uitpakken, en dubbelklik op RemoveMapNetworkDrive.reg om de informatie in te voeren in het register. Er is ook een uninstall script opgenomen om het effect te keren.

Download RemoveMapNetworkDrive registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen