Freitag, 8. Juni 2012

Vernieuwen van de Gnome-of KDE-panelen zonder opnieuw opstarten (Linux)

Als je veel van tweaken om de panelen in Gnome of KDE, hebt u waarschijnlijk tegenkomen een instantie waar je kon een plugin of gewijzigd een instelling en de noodzaak om opnieuw te starten om het effect te zien (of misschien ben je opgesloten iets omhoog). In plaats van het afmelden of opnieuw op te starten, zullen we gewoon reload het proces.

In het geval u zich afvraagt ​​wat het paneel is, is het het proces dat alles wat je ziet op het scherm hier handvatten. (En de rest van de werkbalken en knoppen ook)

image

Gnome / Ubuntu

Onder de Gnome omgeving die Ubuntu gebruikt, zijn de "start" menu en andere panelen allemaal vervat in een proces genaamd gnome-panel. De snelste manier om dat proces weer op gang is om gewoon doden en het automatisch opnieuw te laten.

Gebruik de Alt + F2 toets combinatie om het dialoogvenster Uitvoeren, en vervolgens in deze opdracht in te voeren:

killall gnome-panel

Dit moet direct opnieuw de panelen. Als om onbekende reden niet opnieuw opstart, kan je typt gewoon gnome-panel in de run box.

KDE 3 / Kubuntu

De panelen op de KDE zijn in een proces genaamd kicker, maar in plaats van alleen het doden van het proces dat we kunnen proberen een boodschap te sturen naar met behulp van dcop en vertel het om te herstarten. Gebruik de Alt + F2 toets combinatie op te trekken het dialoogvenster Uitvoeren en voert u vervolgens in deze opdracht:

dcop kicker kicker opnieuw op te starten

Als de kicker paneel is volledig geblokkeerd is misschien niet reageren, zodat je kon ook doden het proces en start deze opnieuw door het uitvoeren van deze twee opdrachten:

killall kicker
kicker

Dit zal direct opnieuw de panelen. Merk op dat je kon deze opdrachten uitvoeren vanaf de terminal in plaats van het dialoogvenster Uitvoeren.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen