Mittwoch, 30. Mai 2012

Schakel de (verborgen) Administrator-account op Windows 7 of Vista

Veel mensen bekend zijn met eerdere versies van Windows zijn nieuwsgierig wat er met de ingebouwde Administrator-account die altijd standaard gemaakt. Betekent dit account nog steeds bestaan, en hoe kun je er toegang toe?

De account is aangemaakt in Windows 7 of Vista, maar omdat het niet ingeschakeld kan je het niet gebruiken. Als u het oplossen van problemen iets dat moet worden uitgevoerd als beheerder, kunt u dit inschakelen met een simpel commando.

Opmerking: Je moet echt deze account niet gebruiken voor iets anders dan het oplossen van problemen. In feite, u waarschijnlijk beter niet gebruiken het helemaal.

Schakel ingebouwde Administrator-account

Eerst moet je een command prompt in administrator modus door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor "Run as administrator" open (of gebruik de Ctrl + Shift + Enter snelkoppeling vanuit het zoekvak)

image

Typ nu het volgende commando:

net user administrator / active: yes

Er moet een bericht dat de opdracht is uitgevoerd. Log uit, en je zult de Administrator-account nu zien als een keuze. (Merk op dat de screenshots zijn van Vista, maar dit werkt op Windows 7)

U zult dat er geen wachtwoord noot voor deze account, dus als je wilt laten ingeschakeld moet u het wachtwoord te wijzigen.

Schakel ingebouwde Administrator-account

Zorg ervoor dat u bent aangemeld als je normale gebruikersaccount, en open vervolgens een administrator-modus opdrachtregel als hierboven. Typ het volgende commando:

net user administrator / active: no

De Administrator-account wordt nu uitgeschakeld, en mag niet op meer zien op het login scherm.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen