Sonntag, 27. Mai 2012

Maak een TinyURL de Easy Way in Firefox

Heb je ooit geprobeerd om e-mail of IM iemand een link van een site die belachelijk lange URL's heeft, alleen om de koppeling te verbreken, omdat het te lang of heb je afgesneden? De oplossing voor dit probleem is het gebruik van een dienst als TinyURL dat een hele lange koppeling verandert in een heel kort link.

Als je merkt dat je met deze functie de hele tijd, dan moet je de TinyURL Schepper extensie voor Firefox, waardoor het zeer eenvoudig om niet alleen te maken TinyUrls, maar toegang tot degene die u al hebt gemaakt.

Eenmaal geïnstalleerd, gewoon klik met de rechtermuisknop op een willekeurige link en kies "Create TinyURL voor deze pagina".

image

Met de standaard instellingen krijg je een popup bevestiging dat u vertelt de nieuwe link is gekopieerd naar je klembord.

Als u klikt op de knop Opslaan, kunt u de nieuwe TinyURL opslaan in Firefox. Merk op dat deze niet opslaan als een bladwijzer, het bespaart in opgeslagen van de extensie-paneel.

Om TinyURLs die u eerder hebt opgeslagen, ga naar Extra TinyURL Creator Bekijk bewaarde.

Hier ziet u de lijst met opgeslagen links, en kopieer de TinyURL naar uw klembord. Dit is uiterst handig voor links die je nodig hebt om vaak te gebruiken.

Als u niet wilt dat het dialoogvenster voor bevestiging elke keer dat u een link, kan je in de TinyURL opties panel en vink het vakje voor "Do bevestigingsvenster niet zien op TinyURL schepping". [Update: Het bevestigingsvenster lijkt toch pop-up, zodat deze instelling werkt niet voor mij]

Met alle functies in deze verlenging, maakt het omgaan met TinyURL vrijwel pijnloos.

Download TinyURL Schepper van Mozilla Add-ons

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen