Freitag, 25. Mai 2012

Monitor Meerdere Logs in een Single Shell met MultiTail voor Linux

Of u nu verantwoordelijk voor een server of gewoon een programmeur te doen ontwikkelen, zult u vaak meer dan een logfile die u wilt volgen op hetzelfde moment. Er is een handige kleine utility voor Linux genaamd MultiTail waarmee u meerdere logs monitor in een enkel venster, in plaats van dat meerdere afzonderlijke schelp open vensters.

Installation

Eerst moet je downloaden en uitpakken van de source code met de volgende opdracht. (Merk op dat u moet deze commando's aan te passen voor de laatste versie indien nodig)

wget http://www.vanheusden.com/multitail/multitail-5.2.0.tgz

tar xvfz multitail-5.2.0.tgz

Ga nu naar de directory en run "make install" om zowel compileren en installeren van de applicatie. Je nodig hebt om te draaien als root om deze specifieke toepassing te installeren, of je kunt gewoon sudo zoals weergegeven:

cd multitail-5.2.0

sudo make install

Op dit moment is het volledig is geïnstalleerd en kan worden gebruikt door een gebruiker. De standaard installatie locatie is / usr / bin / multitail

Usage

U kunt samenvoegen logbestanden in een horizontaal gesplitst venster met behulp van de-i commando voor elke logfile. Dit is erg handig wanneer u niet beschikt over veel ruimte of de regels in het bestand zijn erg lang.

multitail-i error_log-i access_log

image

U kunt zelfs gebruik maken van de-l commando om de uitvoer van een opdracht, zoals een ping of een spoor te tonen. Dit zou ook scripts die strook uit uitgang die u niet wilt gebruiken ... vaak u wil alleen bepaalde lijnen in een bestand, zoals fouten te zien.

multitail-l "ping www.howtogeek.com"-l "ping blogs.howtogeek.com"

Er zijn tal van andere opties, die ik zal vertrekken als een oefening voor de lezer. U kunt de kleurenschema's te veranderen, split zowel verticaal als horizontaal, of zelfs statistieken te bekijken op de logfiles.

U kunt kijken op de voorbeelden pagina op de multitail homepage, of gewoon gebruik maken van de-help optie om de gigantische lijst met opties te zien.

Download MultiTail van vanheusden.com

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen