Donnerstag, 31. Mai 2012

Problemen met Browsing problemen door Het herladen van de DNS Client Cache in Vista

Hebt u ooit een probleem waar je steeds je DNS-fouten terwijl het proberen om te bladeren, maar een andere computer op hetzelfde netwerk werkt het prima? Het probleem is zeer waarschijnlijk dat u nodig hebt om je DNS-cache reload op die machine.

U kunt dit probleem aan te pakken op twee manieren, eerst door alleen het wissen van de cache, maar ook door het herstarten van de DNS-client-service, die verwerkt cachen van DNS lookups.

Clear DNS Cache

Open een administrator-modus opdrachtregel door met de rechtermuisknop te klikken op de Command Prompt in het start menu en kiezen voor "Run as Administrator"

image

Typ nu het volgende commando in:

ipconfig / flushdns

Deze verdwijnen meestal alle kwesties die kunnen worden voorkomen. Merk op dat als u Firefox gebruikt u waarschijnlijk moet ook sluiten en opnieuw te openen, want Firefox heeft een DNS-cache ook.

Herstart DNS Service van Command Line

Open een administrator-modus opdrachtregel, zoals hierboven, en typ in de volgende opdrachten:

net stop dnscache
net start dnscache

Ik gebruik meestal de opdrachtprompt voor deze, aangezien ik al heb hem open voor de vorige stap.

Herstart DNS Service van Services

Open Services in het bedieningspaneel, of door gewoon te typen services in het menu Start zoekvak. Eenmaal daar, vind de "DNS Client"-service en klik op de Start knop Dienst.

Op dit punt zou ik hoop dat het weer dingen werken. Merk op dat deze instructies ook moeten werken voor XP.

Update: Lezer Fred schreef in te vermelden dat u kunt ook de "Repair" optie te gebruiken in XP of Vista. Ga naar de netwerkverbindingen lijst in het Configuratiescherm, vind de adapter en kies Repair voor XP of Diagnose voor Vista.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen