Sonntag, 1. Juli 2012

Maak een context menu item om een ​​lijst met bestanden kopiëren naar het klembord in Windows 7 / Vista / XP

Als u ooit nodig om een ​​lijst met bestanden in een directory te maken, heb je waarschijnlijk gebruik gemaakt van een bevel van de vraag om leiding van de directory listing in een bestand ... maar wat als je gewoon zou kunnen rechts-klik op of in een map en een kopie van een overzicht van de bestanden naar het klembord?

Met een aantal registry hacking en command line utilities, kunnen we gewoon doen dat ... en we kunnen het menu-item zelfs te verbergen achter de Shift-klik met de rechtermuisknop menu, zodat het niet afval ruimte, tenzij je nodig hebt om het te gebruiken.

Met behulp van de menu-item

U kunt Houd Shift ingedrukt en klik met de rechtermuisknop in een map, inclusief het bureaublad, en u zult de nieuwe "Copy List naar klembord" te zien item.

image

U kunt ook houd de shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op een map, waar je de "Copy List naar klembord" zie ook menu-item:

Zodra u gebruik maken van de menu-item, moet je nu een lijst met bestanden op het klembord:

U zult merken dat het een eenvoudige lijst met bestanden, is er geen bestandsgrootte of andere informatie worden weergegeven. Je zou het register wijzigen om de hack / b schakelaar te elimineren als je wilde naar de rest van de informatie te krijgen.

Hoe het werkt

We zijn eigenlijk hier doen is het creëren van een menu-item dat een command prompt opent, loopt de dir / b commando (voor een schone directory listing), en dan pijpen die in de clip.exe hulpprogramma ingebouwd in Windows 7 en Vista.

Eerst gaan we naar beneden bladert u naar de volgende registersleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT Folder shell

We hebben de copylist sleutel, en vervolgens de Command-toets onder die. De standaardwaarde voor copylist is ingesteld op "Lijst Kopiëren naar Klembord", en dan zetten we de standaard sleutel voor commando naar onze command line: (Laatste update, bedankt Todd!)

cmd / c dir "% 1" / b / a:-d / o: n | clip

Je kan gebruik maken hetzelfde vanaf een opdrachtprompt, of in uw eigen scripts ... vervang gewoon% 1 met de map die u probeert om een ​​lijst van te krijgen.

Opmerking: Als u Windows XP gebruikt, kunt u downloaden clip.exe van Microsoft. Sla het bestand in de Windows-map en de rest van de hack zou moeten werken voor je.

Downloadable Registry Hack

Uiteraard, zou ik het niet maken je door alle de moeite van het toevoegen van deze toetsen handmatig, dus je kunt downloaden, uitpakken, en dubbelklik op het bestand CopyFileListClipboard.reg te installeren. Er is ook een opgenomen te verwijderen script.

Alleen niet vergeten: je moet Houd de shift-toets ingedrukt terwijl de rechtermuisknop te klikken om het menu te zien.

Download CopyFileListClipboard registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen