Donnerstag, 19. Juli 2012

Geek Reviews: Met behulp van Dia Als een gratis vervanging voor Microsoft Visio

De verkoopprijs van diagrammen software Microsoft Visio 2007 varieert tussen de $ 550 tot 259 dollar, afhankelijk van als u kiest voor professionele of standaard, die is veel geld voor iemand met een beperkt budget. Aangezien wij graag schrijven over het vervangen van dure toepassingen met een hoge kwaliteit gratis alternatieven, vandaag zijn we schrijven over Dia, een gratis alternatief.

Dia is in staat om elektronische schema's, computer-netwerk diagrammen en zelfs eenvoudige flowcharts voor zakelijke projecten. U kunt exporteren deze diagrammen met een aantal beeldformaten, of zelfs in een formaat dat leesbaar is door Visio.

Met behulp van Dia

Dia misschien niet zo glamorous als grafisch MS Visio (Vandaar het opslaan van een veel van de systeembronnen) maar je kunt wel gedetailleerde schema's gemaakt voor uw behoeften.

1

Wanneer u Dia start krijg je een uitzicht op de Toolbox. Hier is waar je kiest objecten en andere instrumenten om de schema's, grafieken en diagrammen te creëren.

Het andere scherm dat opent is Canvass het. Dit is waar jullie zullen creëren en bewerken van uw project.

Laten we gaan door en maak een basis computer netwerk diagram. Deze worden soms religieus gebruikt door netwerkbeheerders. Dit voorbeeld is zeer eenvoudig, maar in gedachten te houden kunt u diagrammen zo complex maken als je nodig hebt. Eerst moet je wilt gaan door en de juiste object-bibliotheek te kiezen voor het project. Er zijn diverse standaard opgenomen in Dia.

Nadat u uw toolbox het instellen van de manier waarop je wilt gaan naar het doek en start maken van het diagram. Schepping is heel eenvoudig als je eenmaal een basisidee van je diagram of grafiek. Selecteer de objecten die u wilt zetten in de gereedschapskist klikt u vervolgens op een gebied in het Canvass om ze te plaatsen. U kunt de grootte en verplaatsen ze rond maar je ziet past. Tekst etiketten en dozen kunnen makkelijk worden toegevoegd.

U kunt uw diagram ook converteren naar verschillende formaten door met de rechtermuisknop te klikken op het opgeslagen bestand en het menu te selecteren.

Hier is een voorbeeld van een PNG-formaat. Dit is handig, zodat u gemakkelijk kunt plaatsen in het diagram in een e-mail of op een webserver voor collega's om te bekijken.

Download Dia Voor Windows of Linux

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen