Samstag, 21. Juli 2012

Secure Computing: Gratis Virus Protection for Advanced Gebruikers met ClamWin

Als u wilt dat een open-source anti-virus programma waarmee u scannen op de vraag in plaats van real-time, kunt u een kijkje op ClamWin, een hulpprogramma op basis van de ClamAV scanning engine te nemen.

Deze lichtgewicht applicatie integreert met Explorer en heeft zelfs een plugin voor Outlook e-mailbijlagen scannen. Het biedt geen real-time scannen, dus het zal niet voor iedereen en moet waarschijnlijk worden gebruikt door meer gevorderde gebruikers.

De installatie van ClamWin

De installatie van ClamWin is eenvoudig en recht door zee. Het enige wat om te controleren is dat de Microsoft Outlook-component wordt gecontroleerd of u gebruik maakt van Outlook.

1

Wilt u misschien aan de internationale Help-bestanden, indien nodig onder andere, maar er is niet heel veel keuze is er.

Met behulp van ClamWin

De ClamWin user interface is eenvoudig en basic. In tegenstelling tot andere hulpprogramma's is er geen flitsende of fancy graphics, selecteert u een schijf en kick-off van de scan.

Het ClamWin Voorkeuren toegankelijk via (Tools Preferences) is waar de gebruiker bepaalt hoe het hulpprogramma werkt. In dit voorbeeld ben ik het instellen van de frequentie en het tijdstip van de dag ClamWin controleert virusdatabase-updates.

Het plannen van een scan klikt u op het tabblad Scheduled Scans waar u zult merken dat er niets is standaard ingesteld. U wilt de knop Toevoegen klikt u op de rechterkant om een ​​nieuw rooster te maken.

De geplande scan wordt geopend en u kunt de scan frequentie (Dagelijks, werkdagen. Wekelijks of maandelijks), De tijd en welke dag van de week als u ervoor kiest de wekelijkse scan optie. Hier vindt u ook bladeren naar de specifieke map te scannen en vervolgens een beschrijving.

ClamWin is te integreren in Microsoft Outlook en wanneer u Outlook start krijg je een ClamWin splash scherm om te controleren dat het beschermt.

Na een paar lanceert zul je waarschijnlijk merken dat het scherm vervelend, maar je kunt het eenvoudig uitschakelen in E-mail Scannen met voorkeuren.

Het bijwerken van de virus database kan handmatig worden gedaan of gepland zoals getoond in de bovenstaande instructies.

ClamWin is extreem licht voor de systeembronnen, zelfs tijdens een actieve scan, in tegenstelling tot de meeste anti-virus applicaties waar je een vertraging merken in de prestaties. Je zult amper merken.

ClamWin bespaart rapporten voor zowel database-updates en scan rapporten. U kunt eenvoudig toegang tot de rapporten door het selecteren van Gereedschap Toon Rapporten en selecteer rapport.

Conclusion

ClamWin is een zeer licht voor de systeembronnen en heeft een fantastische baan, met veel beschikbare instellingen te tweaken naar uw wens. Er is een grote rapportage systeem en virusdatabase-updates beschikbaar zijn soms meerdere keren per dag.

Als je ervaren bent en op zoek naar een licht gewicht en solide open source anti-virus programma moet u check this out. We moeten weer rekening mee dat dit niet is een geweldige keuze voor onervaren gebruikers, omdat er geen real-time scannen.

Download ClamWin Anti-Virus

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen