Freitag, 13. Juli 2012

Bescherm uw kinderen online met behulp van Open DNS

Deze week heb ik met betrekking tot tools om te gebruiken in Windows Vista om uw kinderen veilig te houden met behulp van de computer en terwijl ze online. Dit artikel is van toepassing zal laten zien hoe het gebruik Open DNS met elk besturingssysteem te filteren ongewenste webinhoud te helpen. Simpel gezegd DNS (Domain Name System) vertaalt IP-adres naar een gemakkelijk te onthouden hostname. Bijvoorbeeld als je op "216.239.51.99" zonder de aanhalingstekens typen in uw webbrowser wordt u doorverwezen naar google.com.

Ik schreef een artikel previously dat in feite maakt u kennis met Open DNS en hoe toe te voegen aan je router. Hier zullen we een beetje dieper in te plaatsen en laten zien hoe je best te gebruiken in uw voordeel. Er is veel van web content filtering mogelijkheden die bepaalde sites, specifieke inhoud, en volwassen website filter.

opendns_logo1

Het eerste wat je zal willen doen is aanmelden voor een gratis account en download de OpenDNS Updater. OpenDNS detecteert automatisch uw IP-adres en zal u vragen om een ​​naam te maken en de Updater te downloaden.

Na het aanmelden ga je naar je Dashboard, waar u kunt beginnen met het maken van regels voor het filteren, beheren uw beheerder de instellingen, en voeg extra netwerken. De basis van je dashboard is waar je zal alle wijzigingen die u nodig hebt. Als je ooit vast komt te zitten of vragen hebben ze ook een leuke support systeem dat een kennisbasis en de gebruiker het forum omvat.

Laten we een kijkje nemen op filtering content. Vanuit uw dashboard klik op Instellingen. U wordt dan gevraagd om een ​​basisfiltering niveau van None naar High kiezen. Dit kan een goede keuze zijn als u snel wilt kunnen filteren uit verschillende categorieën. Te bekijken wat de categorieën zijn in elk level gewoon klik op View voor een gedetailleerde look.

Dit is een voorbeeld van de gedetailleerde categorieën in de Lage filter instelling. Dit helpt u kiezen welke typen inhoud die u wilt blokkeren.

Hier is een lijst van alle categorieën beschikbaar te blokkeren via OpenDNS. Zoals u kunt zien deze service zal werken voor je kinderen als een gebruiker op uw netwerk en ook voor het bedrijfsleven.

U kunt kiezen voor een filter niveau en voeg aangepaste domeinnaam filtering, of volledig aanpassen alles. Waarschijnlijk een van de meer gepubliceerd sociale sites wilt u misschien uw kind blokkeren is MySpace, dus ik zal het gebruiken als mijn voorbeeld. Onder de filtering niveaus ziet u Het beheer van individuele domeinen. Dit is waar je kunt meer specifiek in wat je filteren. De twee opties zijn niet verstopt of Altijd blokkeren.

Typ gewoon het adres van de site te blokkeren en klik op de knop Add Domain. U kunt dan kiezen om alleen het domein te blokkeren of beter nog, alle categorieën blok in het sub-domein. Dit betekent dat hoewel u myspace.com blokkeren als je niet de sub-domeinen blok binnen kan de gebruiker toegang tot een deel van de inhoud. Wijzigingen die u aanbrengt duurt ongeveer 3 minuten te werken.

Zodra u hebt gemaakt van al uw filters en een gebruiker probeert om naar een geblokkeerde site krijgen ze een bericht waarin hen is geblokkeerd en waarom. Dit is de standaard boodschap die ze krijgen.

Een andere leuke feature is de mogelijkheid om de boodschap die de gebruiker ziet aan te passen. U kunt het met zeggen dat uw bedrijfslogo of een foto van jezelf. Dus als je kind probeert te gaan naar een porno site en zien ze een beeld van hun ouders ... goed ... die zouden kunnen dringen er bij hen om nooit meer te proberen dat! Dit is een voorbeeld van een aangepaste boodschap die ik gemaakt.

U kunt ook statistische logs die zal u tonen wat voor soort verkeer werd geblokkeerd en andere statistieken, zodat u de inhoud filteren beter.

OpenDNS is een geweldige manier om uw kinderen te beschermen tegen ongewenste internet content, maar dat is niet alles. Bedrijven kunnen zeker gebruiken op de werkvloer. Persoonlijk gebruik ik het om mijn internet te verbeteren. In toekomstige artikelen zullen we over een veel meer op deze ongelooflijke web service! Om een ​​idee te krijgen van hoe populair, effectieve en vertrouwde OpenDNS is, kunt u uitchecken een lijst van hun zakelijke klanten.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen