Samstag, 21. Juli 2012

Verwijder de ATI Catalyst Control Center van het bureaublad Right-Click Menu

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de "Catalyst (TM) Control Center" item te verwijderen van het bureaublad context menu? Na het schrijven van gisteren over hoe de NVIDIA Control Panel verwijderen, Een aantal lezers schreef in de vraag hoe zich te ontdoen van de ATI-versie.

We kunnen kijken op dezelfde plaats in het register om snel te verwijderen het artikel, of we kunnen hetzelfde hulpprogramma gebruiken we gisteren volledig uitschakelen van de shell-extensie te gebruiken.

Opmerking: Deze methode werkt op dezelfde manier voor XP, Vista en Windows 7.

In het geval dat u niet zeker weet waar we over praten, hier is het menu-item we op zoek bent om te verwijderen:

image

Verwijder de registry hack Way

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT Directory Background shellex ContextMenuHandlers ACE

Dubbelklik op de (standaard) waarde in de rechterkant, en voeg vervolgens een aantal streepjes in de voorkant van de waarde uit te schakelen. Je moet in staat zijn om met de rechtermuisknop op het bureaublad en dat het item is verwijderd zien.

Als u wilt, kunt u gewoon te ontdoen van deze sleutel, maar ik zou doen met de rechtermuisknop op / de sleutel uit exporteren naar een bestand voor de back-up voordat ze worden verwijderd.

Volledig uitschakelen van de Shell-extensie

Als u niet wilt dat de shell extension laden helemaal niet, kunt u gebruik maken van de ontzagwekkende Nirsoft ShellExView toepassing om gewoon helemaal uitschakelen van de uitbreiding en voorkomen dat het wordt uitgevoerd.

Let op: zorg ervoor dat u ShellExView starten door rechts te klikken en te kiezen Uitvoeren als Administrator als u gebruik maakt van Vista. Dit lijkt niet te werken voor Windows 7, maar de registry hack hierboven werkt perfect in orde.

Vind de "SimpleShlExt Class" item met de omschrijving "ACE Context Menu" in de lijst en klik op de knop Uitschakelen.

Als u niet zeker dat het de juiste is, dubbelklikt u op om de details te zien, en controleer of deze is vergelijkbaar met deze van een (hoewel uw versie kan anders zijn)

Op dit punt, moet u een mooie schone desktop context menu:

Betekent dit menu-item ergeren u zo veel als het mij doet?

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen