Samstag, 14. Juli 2012

Maak een snelkoppeling of een sneltoets om de luidsprekers uit te schakelen op Linux

Na het schrijven over hoe een snelkoppeling maken of een sneltoets om de luidsprekers uit te schakelen in Windows, Kreeg ik een paar verzoeken voor informatie over het zelfde ding in Linux, waar blijkt te zijn heel eenvoudig als u werkt met de nieuwste versie van Ubuntu of Gnome te doen.

Als uw versie niet de gemakkelijke optie kunt u het zelfde ding nog steeds in vele versies van Linux te doen met een simpele command line.

Het instellen van de Hotkey op Ubuntu

Ga gewoon naar System Preferences Sneltoetsen en wijst vervolgens een sneltoets om het geluid Volume mute item.

image

Zodra u gebruik maken van de sneltoets die u zult een kleine dialoog pop-up te zien om te laten zien wat de huidige volume staat (U kunt snel weer druk op de hotkey om heen en weer schakelen)

Met behulp van de Command Line / Scripts

U kunt ook een sneltoets toewijzen aan een script dat de amixer hulpprogramma gebruikt om te schakelen van de mute staat. Om dit te testen, net open een terminal venster en gebruik dan dit commando:

amixer sset Master schakelen

Je ziet de output daar in de console, je te vertellen of het nu is ingesteld op uit of op:

En uw volume icoontje moet aantonen dat het volume nu is gedempt.

U kunt een snelkoppeling naar deze opdracht uit te voeren door met de rechtermuisknop te klikken ergens en het gebruik van Create Launcher, het toevoegen van in het volledige commando van boven in de Command box.

Als u werkt met Gnome en wilt u een sneltoets toe te voegen, kunt u Gebruik dit artikel om een ​​toe te wijzen. Als u werkt met een oudere versie van KDE, dan zult u een snelkoppeling wilt in de KDE Menu Editor te creëren en daar wijzen de sneltoets.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen