Freitag, 13. Juli 2012

50 GB aan opslagruimte met ADrive (Online Storage-serie)

Als onderdeel van onze online opslag-serie zullen we een kijkje nemen op de meeste diensten beschikbaar zijn. Ik ga richten op de gratis diensten, nemen een kijkje naar wat ze te bieden of niet, wat zou u moeten helpen beslissen of een voor u geschikt is. Met behulp van online opslag diensten als een aanvullende stap is gunstig in een goed afgeronde back-up plan.

Tot nu toe hebben we al eens naar Live SkyDrive van Microsoft en ik ook kort gedekt Mozy Startpagina een tijdje terug. Vandaag laat een kijkje nemen op ADrive die biedt maar liefst 50 GB gratis online opslagruimte. Er zijn ook een paar van premium plannen bieden ze ook. Voordat u zich aanmeldt voor een "te betalen voor" service is het zeker een goed idee om de gratis versies te testen voordat het uitgeven van geld.

Na het instellen van uw account moet u om te downloaden Java als je nog niet hebt. Als er sprake is van een link die u verwijst naar de download site. Als u Vista controleert u de "altijd vertrouwen ..." doos en vervolgens op Uitvoeren.

1

Je krijgt dan een mooie Java-bestand verkenner om te navigeren en vind de bestanden of mappen die u wilt uploaden naar ADrive.

De bestanden worden vervolgens toegevoegd aan de ADrive uploaden manager op de site ook.

Zodra u de bestanden in plaats te uploaden, klikt u op de knop Uploaden. Terwijl de bestanden worden het uploaden van een Java-venster de voortgang wordt weergegeven.

Als u niet wilt installeren van Java op je machine is er een zeer eenvoudige uploader die u kunt gebruiken.

Als je aangemeld bent op uw account heeft u toegang tot uw bestanden via een soort verkenner-interface.

Ga naar de download sectie om te bladeren door uw bestanden en welke te pakken te selecteren.

Een andere leuke eigenschap van ADrive is de Backup Client. Dit is een klein hulpprogramma dat u kunt downloaden na het aanmelden voor een Basic account. Zo kunt u plannen volledige en incrementele back-ups. Deze applicatie is alleen gratis voor 30 dagen dan moet je betalen om blijven gebruiken.

Terwijl je dit jouw eerste wennen aan de bediening van de Backup Client kunt u de optie "Tip van de dag", die opduikt met een nieuwe tip elke keer dat u de applicatie start.

Een andere interessante feature is de mogelijkheid om Microsoft Office-documenten online in ADrive wijzigingen aan te Zoho Online Document Editor. Om dit te doen ga je naar je schijf en klik met de rechtermuisknop op een Office-document (Van wat ik heb getest, Office 2007 documenten die zijn opgeslagen in XML-formaat worden niet herkend door Zoho) en kies uit het menu "Edit in Zoho".

Het document wordt dan geopend in een apart venster met Zoho Document Editor en kunt u bewerkingen uit en slaat wijzigingen in het document op het station. Dit alles gratis ... niet slecht.

Zoals bij de meeste van de online stations die u de mogelijkheid om documenten te delen in een openbare map.

U krijgt de directe link naar het document en kies ervoor om niet te delen, downloaden of e-mail naar een ander persoon.

De e-mail stuurt wie het bestand afkomstig is uit en ook de directe link, zodat die persoon kan downloaden.

Tot nu toe heb ik al behoorlijk onder de indruk van ADrive als een opslag-optie en ze worden regelmatig toevoegen van extra functies. 50 GB gratis opslagruimte, met een maximale upload bestandsgrootte van 2 GB. Na het gebruik van deze dienst meer ben ik serieus overwegen een upgrade naar een van de te betalen opties die meer ruimte en andere functies aan te bieden. Hoewel ADrive misschien niet de meest bekende online opslag bedrijf ze zijn zeker de moeite waard een kijkje.

Met ingang van dit schrijven bieden ze drie plannen die zijn Basic, Signature en Premium. U kunt meer lezen over en vergelijken elke dienst op hun site.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen