Mittwoch, 4. Juli 2012

Voeg op Defragmenteren om de Right-Click Menu voor een Drive

Na het schrijven van het artikel vorige week over hoe u Schijfopruiming toevoegen aan het context menu voor een drive, kreeg ik verscheidene verzoeken om hoe een ander menu-item in plaats daarvan toe te voegen voor Defrag. Met een simpele registry hack kunnen we dat te doen.

Na het handmatig toepassen of het downloaden van de hack, heb je een nieuw item op de rechts-klik menu van uw drives ...

image

Die start op de command-line versie van Schijfdefragmentatie (na aanvaarding van de UAC-prompt)

Handleiding Registry Hack

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT Drive shell

Maak een nieuwe sleutel onder shell genaamd "runas", en stel dan de (standaard) waarde op "Defragmenteren". Wilt u dit menu-item te verbergen achter de Shift-toets rechts-klik menu, voeg dan een nieuwe string de naam Extended met geen waarde.

Vervolgens moet u een sleutel genaamd "commando" te creëren en de standaardwaarde ingesteld op de volgende, dat is de opdracht defrag uitgevoerd met de standaard opties, maar tonen verbose output.

defrag% 1-v

U kunt afwisselend kiezen uit een van de andere defrag schakelaars hier als u zou houden.

Downloadable Registry Hack

Gewoon downloaden, uitpakken, en dubbelklik op ofwel AddDefragToDriveMenu.reg (voor de reguliere menu) of AddDefragToExtendedDriveMenu.reg (te verbergen achter de Shift-toets). Er is ook een opgenomen removal script dat zal verwijderen een van beide.

Download AddDefragToDriveMenu registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen