Mittwoch, 4. Juli 2012

Gmail-contactpersonen importeren in Thunderbird

Gmail is een geweldige e-mail service en Thunderbird is een deurklink van een gratis e-mail client. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Thunderbird is zeer eenvoudig en rechttoe rechtaan. Thunderbird 2.0 is voorzien van een specifieke optie voor.

Log in op je Gmail-account en selecteer Contacten en selecteer specifieke of alle contactpersonen die u wilt exporteren.

1

Kies nu CSV (Comma Separated Values)-formaat, zodat we kunnen de lijst met contactpersonen te importeren in Thunderbird en klik op de knop Exporteren.

Download het bestand naar een locatie op de harde schijf. Zoals je hieronder kunt zien gebruik ik de Firefox-extensie DownloadThemAll.

De volgende stap is het importeren van dat bestand in Thunderbird. Open Thunderbird en ga naar Extra Import. Houd de standaard selectie en klik op Volgende.

Selecteer Tekst bestand (LDIF,. Tab,. Csv,. Txt) en klik op Volgende.

Explorer zal voor u open om te bladeren naar de map waar het opgeslagen Gmail-contactpersonen bestand zich bevindt. Je zult waarschijnlijk nodig om alle bestanden te selecteren en dan te dubbelklikken op het. CSV-bestand.

Nu kunnen we kiezen de hoeveelheid data over te dragen. Na het maken van de juiste keuzes hier klikt u op OK.

Tenslotte wordt de Import-proces zal worden uitgevoerd en we zijn klaar!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen