Sonntag, 1. Juli 2012

Schakel Verwijdering van de Prullenbak in Windows Vista

Een van de wijzigingen in Windows Vista was de gemakkelijke manier om de Prullenbak te verwijderen van het bureaublad (met de rechtermuisknop klikken en verwijderen) ... helaas is dit leidde tot een nieuw probleem waar de onwetende gebruikers gestart het verwijderen van de Prullenbak in plaats van legen en waren niet in staat om erachter te komen hoe om het te herstellen.

Dit is uitgegroeid tot zo'n groot probleem dat ik heb ontvangen tientallen e-mails te vragen hoe het wissen van de prullenbak te voorkomen. In feite, een lezer was zo boos op mij omdat hij kon zich niet weerhouden herhaaldelijk het schrappen van de Recycle Bin, dat hij uiteindelijk calling me een heleboel namen (dat vond ik een beetje humoristisch).

Wat wij zullen doen, is dit menu-item uit te schakelen met behulp van een kleine registry hack. Het item zal nog verschijnen, het is gewoon niet meer werken.

image[11]

Helaas is de gebruiker kan nog steeds klikken op het icoon en gebruik de Delete-toets op het toetsenbord, maar we kunnen er niets aan doen dat.

Handleiding registry hack op Uitschakelen Item verwijderen

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel (misschien het makkelijkst om te zoeken naar)

HKEY_CLASSES_ROOT CLSID {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

U wilt eerst een nieuwe sleutel de naam "Shell" aan de linkerkant, dan is een sleutel met de naam "Delete" onder, en dan een andere toets met de naam "command". De standaardwaarde van de Delete-toets om "Wissen", en dan de standaardwaarde van de opdracht om "rundll32.exe".

Wat we hier doen is het creëren van een nieuwe functie genaamd Verwijder dat de huidige opdracht vervangt op het menu. Door het aan rundll32.exe draaien, waardoor we een foutmelding door het uitvoeren van een geldig proces (die onmiddellijk zal verlaten en zal de gebruiker nooit zien).

De enige zichtbare verandering die je zult merken is dat het Delete menu-item beweegt boven de Prullenbak legen item.

Downloadable Registry Tweak

Gewoon downloaden, uitpakken, en dubbelklik op DisableRecycleBinDelete.reg om de informatie in te voeren in het register. Er is ook een opgenomen EnableRecycleBinDelete.reg bestand dat zal het terug naar normaal.

Download DisableRecycleBinDelete registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen