Sonntag, 1. Juli 2012

Maak een snelkoppeling of een sneltoets naar het klembord kopiëren Clear in Windows

Heb je ooit iets gekopieerd naar het klembord dat je niet wilt laten liggen voor het geval iemand anders gaat uw computer te gebruiken? Natuurlijk kun je kopiëren iets anders naar het klembord heel snel, maar kan je niet gewoon een snelkoppeling of een sneltoets om het te duidelijk?

En natuurlijk kunt u, met de ingebouwde clip.exe nut in Windows 7 of Vista. Het is niet echt bedoeld voor het opruimen van het klembord, maar met een beetje command line magie in een snelkoppeling, kunnen we doen dat ook.

Opmerking: Dit is ook handig als u hebt gekopieerd, een zeer grote hoeveelheid gegevens naar het klembord en u niet wilt verspillen geheugen meer.

Maak een snelkoppeling pictogram naar het Klembord Clear

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad of ergens anders, en kies New Shortcut in het menu.

image

Dan in de snelkoppeling vak Locatie, typ het volgende commando:

cmd / c "echo off | clip"

Op dit moment heb je een pictogram dat meteen duidelijk zal het klembord ... maar we kunnen tweaken het een beetje verder.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en kies Eigenschappen en wijzig vervolgens de Run drop-down op "Minimaal" om ervoor te zorgen dat u niet ziet de opdrachtprompt. U kunt hier ook een sneltoets toewijzen.

Als u op de knop Ander pictogram en blader naar dit bestand vindt u een klembord icoon:

% SystemRoot% system32 shell32.dll

Nu hebben we een mooi ogende icoon dat zal duidelijk uit het klembord:

Opmerking: Als u Windows XP gebruikt, kunt u downloaden clip.exe van Microsoft. Sla het bestand in de Windows-map en de rest van de hack zou moeten werken voor je.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen