Montag, 2. Juli 2012

Maak een context menu item naar een tekst bestand te kopiëren naar het klembord in Windows 7 / Vista / XP

Als u het type persoon die graag houden heel veel van de informatie die is opgeslagen in tekst-formaat bestanden op uw schijf, heb je waarschijnlijk al een scenario waar je wilt dat de informatie kopiëren naar het klembord ondervonden ... zodat u het bestand in kladblok openen, alles selecteren, dan kopiëren naar het klembord. Wat als je zou het in plaats daarvan doen met een eenvoudige context menu item?

Met behulp van een kleine registry hacking en de clip.exe hulpprogramma ingebouwd in Windows 7 en Vista, kunnen we precies dat, en we kunnen zelfs het te verbergen achter de Shift + Right-Click-menu, zodat het niet zal ruimte afval op het menu, tenzij je houd de Shift-toets.

Met behulp van de Kopiëren naar Klembord Hack

Houd gewoon de Shift-toets ingedrukt en klik met de rechtermuisknop op een tekst bestand, en je krijgt een nieuw item te zien voor "Kopiëren naar klembord":

image

Nu heb je de informatie op het klembord voor gemakkelijk te plakken in wat applicatie die u wilt:

Opmerking: Als u Windows XP gebruikt, kunt u downloaden clip.exe van Microsoft. Sla het bestand in de Windows-map en de rest van de hack zou moeten werken voor je.

Handleiding Registry Hack (voor. Txt-bestanden)

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT txtfile shell

Onder elk bestandstype in het register (bijvoorbeeld txtfile), is er een shell sleutel met een lijst van acties onder. We maken een nieuwe sleutel de naam "copytoclip", en dan een sleutel onder het genoemd "command". Stel de standaard waarde van "copytoclip" om iets nuttigs als "Kopieer inhoud naar klembord", en stel vervolgens de standaard waarde van "commando" om het volgende:

cmd / c clip < "%1"

Wat we doen is het uitvoeren van een opdrachtprompt en vervolgens leidingen het bestand in de clip.exe utility. Je zou hetzelfde doen vanaf de command prompt, of in een script.

Je zou kunnen dupliceren dezelfde voor andere bestandstypen, zoals HTML of code-bestanden, tweaken door het vinden van hun sleutel in het register en het toevoegen van hetzelfde menu-items.

Downloadable Registry Hack

Gewoon downloaden, uitpakken, en dubbelklik op CopyContentsToClipboardTXT.reg naar het klembord. U kunt de hacks met de RemoveCopyContentsToClipboard.reg bestand.

Vergeet niet om Houd de shift-toets ingedrukt terwijl de rechtermuisknop te klikken op een tekstbestand.

Download CopyContentsToClipboardTXT registry hack

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen