Sonntag, 1. Juli 2012

Laat Pings (ICMP Echo Request) Door middel van uw Windows Vista Firewall

Heb je ooit gemerkt dat met de Windows Vista Firewall is ingeschakeld, kun je niet pingen vanaf een andere computer gebruiken om te zien of uw Vista-computer leeft? Natuurlijk kun je de drastische stap van uitschakelen van de firewall voor testdoeleinden, Maar de eenvoudige oplossing is om gewoon laten ICMP-verzoeken door de firewall.

Opmerking: het openen extra poorten opent veiligheidsrisico's ... waardoor ping is niet een big deal, maar het is meestal het beste om alles wat je niet nodig hebt blokkeren.

Laat ICMP Echo Request (ping) vanaf de opdrachtregel

Open een administrator-modus opdrachtregel door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Uitvoeren als Administrator, of het type cmd in het startmenu zoekvak en vervolgens met Ctrl + Shift + Esc.

netsh firewall set icmpsetting 8 in staat stellen

image

Om weer uit te schakelen, voert u dit commando uit:

netsh firewall set icmpsetting 8 uit te schakelen

De verandering moet onmiddellijk ... hoeft niets opnieuw te starten.

Laat ICMP Echo Request (ping) Met de GUI

Type in firewall in het start menu zoekvak, en u wilt "Windows Firewall met geavanceerde beveiliging" te kiezen.

Klik dan op Inbound Regels betreffende het linker venster:

En vind de volgende regel in de lijst:

Netwerken - Echo Request (ICMPv4-In)

Klik met de rechtermuisknop op de regel, en kies "Enable Rule" uit het menu, die onmiddellijk in staat moet stellen ping.

Wilt u meer controle over de regel, kunt u kiezen Eigenschappen in het menu, en kies welke interfaces of profielen deze regel van toepassing is.

Je zou kunnen aangeven dat de regel alleen van toepassing op uw bekabelde netwerk-interface, en niet naar de draadloze, bijvoorbeeld.

Merk op dat ik niet bepleiten waardoor deze regel, ben ik illustreren hoe je dit kunt doen als je het nodig hebt. Als je niet nodig hebt, kies dan niet inschakelen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen