Samstag, 7. Juli 2012

Hoe kan ik toegang tot bestanden of mappen in Windows Vista Deny

Dit is een gast bericht door Abhishek Bhatnagar uit www.technixupdate.com, Een blog over Computer tips en trucs.

De meesten van ons gebruik maken van onze computers in een gedeeld in omgeving met onze familieleden, vrienden, enz. Maar soms kunnen we u enkele permissies wilt, zodat we daadwerkelijk kunnen beperken de toegang tot bepaalde mappen die niet liggen in ons Mijn Documenten, Mijn afbeeldingen, etc.

In dit geval is wanneer u toegang tot een bepaalde map die zouden kunnen worden een willekeurige plaats op uw harde schijf te beperken.

Set Bestand of Folder Security

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt blokkeren van andere gebruikers en selecteer Eigenschappen.

folder-properties

Klik nu op het tabblad Beveiliging in de map eigenschappen venster, en klik op de knop Bewerken.

Klik op de knop Toevoegen om het "Select Gebruikers of groep" venster te openen.

Nu kunt u de gebruikersnaam van de account waarvoor u wilt toegang beperken in het tekstvak (Gebruik de "Namen controleren" knop om te valideren)

or

als je niet zeker bent over de gebruikersnaam en klik op de knop Geavanceerd, die het zoeken wordt geopend.

Zoeken in alle gebruikers op de knop en vervolgens op Nu zoeken en vinden van de gebruiker die u wilt beperken de toegang tot de map en klik op OK. Nu, zult u de gebruikersnaam in de Veiligheidsraad venster Machtigingen te zien, klik op de gebruikersnaam te selecteren.

Selecteer de machtigingen te weigeren voor die gebruiker door het controleren van de Deny box voor Volledig beheer.

Nu, krijgt u te zien een Windows Security boodschap die in het kort zegt dat Weigeren inzendingen altijd de permissies laten overschrijven. Klik op Ja en klik vervolgens op OK.

Op deze manier heb je beperkte toegang tot de map voor een bepaalde gebruiker (in mijn voorbeeld was het een gast account in Vista).

Tip: U kunt ook de toegang tot alle gebruikers in vista typt iedereen als de gebruikersnaam, maar dit zal ook uw account als het is ook een onderdeel van Iedereen gebruikersgroep op te nemen.

Subscribe naar Meer Computer tips en trucs als deze uit TechnixUpdate

Noot van de redactie: De bestanden en mappen in uw eigen directory moet eerst off-grenzen aan andere regelmatige gebruikers van uw computer. Natuurlijk, als de andere gebruikers zijn beheerders, kunnen ze altijd opnieuw een van deze rechten, waaronder ontkennen. De belangrijkste reden om deze techniek te gebruiken zou zijn als u probeert om de toegang tot mappen te verwijderen op een ander station, bijvoorbeeld verbergen van gevoelige documenten van kinderen, etc. Zorg ervoor dat de gebruikers niet de beheerder toegang hebben.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen