Donnerstag, 12. Juli 2012

Backup Data Met behulp van 2BrightSparks SyncBack - (Deel 1)

De nummer een regel die in je hersenen geboord als een IT-professional is "backup van uw gegevens!" Als onderdeel van een thema in de komende weken The Geek en ik gaan over een aantal verschillende processen om data back-up op uw pc. In een recente Lifehacker poll de lezers werd gevraagd wat is de beste Windows-back-up tool. Ik was een beetje verbaasd SyncBack niet een beter aan te tonen in de poll want het is een ongelooflijk eenvoudige en krachtige gratis backup-programma te maken. In dit eerste deel van de SyncBack serie ga ik een straight forward eenvoudig en gemakkelijk back-up te tonen naar een externe schijf.

Wanneer u voor het eerst opstart SyncBack wordt u gevraagd om een ​​back-up profiel aan te maken. Ik beveel dit als je kunt zowel synchroniseren en back-upbestanden.

1

U kunt verschillende profielen voor verschillende back-up en synchronisatie profielen op basis van uw behoeften. Voor deze demonstratie ga ik naar een backup-profiel te maken.

Vervolgens gewoon komen met een naam voor de back-up profiel dat u maakt.

Nu komt het gedetailleerde deel. Wij hebben verschillende mogelijkheden om de map back-up, op te nemen of niet onder sub directories, bepaalde bestanden, enz. Voor deze demonstratie te negeren en ik ga ervan uit het meest thuis te gebruiken, hoe makkelijker het beter te kiezen. U hoeft alleen maar in de bron directory en waar u de gegevens op te slaan.

Nadat u al uw aanpassingen, heb je de mogelijkheid om een ​​gesimuleerde run maken. Dit betekent in feite niet alle gegevens, maar wel een verslag over de simulatie te creëren. Als dit de eerste keer op rij dit profiel zou het geen slecht idee om eerst te simuleren. Hier ziet u een succesvolle simulatie. U heeft hetzelfde type bericht wanneer u een actuele back-up.

Een heel cool ding is de mogelijkheid om backups te plannen zonder een licentie te kopen of gebruik een Geplande taken omzeilen. Klik gewoon op de knop Planning en kiezen hoe en wanneer back-ups uit te voeren.

Ook dit toont een basic back-up. Om eerlijk te zijn, zijn er zo veel functies en instellingen die ik onmogelijk kan allemaal zien in een artikel. Er is ook een "expert" modus, die de keuzes die nog groter. In de expert-modus kunt u kiezen om bestanden op te slaan op een FTP-site, maakt u verschillende netwerkverbindingen, en manipuleren van back-up log-bestanden op verschillende parameters. Voor een gratis programma, dit is echt een veel professionele functies power users en IT-professionals zowel waarderen zal.

In de volgende aflevering zal ik meer van de geavanceerde functies, file synchronisatie, en ook van toepassing op SyncBackSE.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen