Sonntag, 1. Juli 2012

Maak een Administrator-modus Snelkoppelingen Zonder UAC in Windows 7 of Vista

Een van de meest besproken ergernissen in Windows Vista zijn de UAC prompts die constant pop-up wanneer u probeert om veranderingen in het systeem te maken. Het is vooral irritant als je vaak nodig hebt om een ​​bepaalde tool die de beheerder mode vereist om uitgevoerd te lopen. Gelukkig is er een simpele hack die je kunt doen om een ​​administrator-modus snelkoppeling die niet vragen om UAC te creëren.

Opmerking: Dit zou ook moeten werken op Windows 7.

Dit werkt door het opzetten van een geplande taak om de toepassing in de Administrator-modus uit te voeren en vervolgens het opzetten van een aparte snelkoppeling die de geplande taak moet worden uitgevoerd vertelt. Als dat klinkt moeilijk, het is echt niet ... gewoon volgen via de onderstaande instructies.

Let op: Omdat bent u verplicht om door te klikken een UAC-prompt om de geplande taak setup, het is niet echt een lacune in de beveiliging.

Maak de geplande taak Item

Open Task Scheduler via het start menu zoekvak (meestal kun je gewoon typen task), En klik dan op de rechterkant van de "Create Task" link:

image

Het eerste wat je moet doen is het geven van de opdracht een korte, eenvoudige naam, bij voorkeur zonder spaties in. Vervolgens het vakje voor "Run met de hoogste privileges" (heel belangrijk)

Ga nu naar het tabblad Acties, klik op de knop Nieuw en blader vervolgens naar de applicatie die u probeert te starten.

Sluit uit de dialogen door te klikken op de OK-knop, die de nieuwe taak moet maken in de lijst. U kunt met de rechtermuisknop op te klikken en kies "Run" op dit punt, gewoon om ervoor te zorgen dat hij lanceert de toepassing van de manier waarop je verwachtte.

Op dit punt onze geplande taken installatie is gedaan, dus je kunt out afsluiten van dat als je wilt ... zolang je de naam die u hebt gebruikt voor de taak te herinneren.

Maak de snelkoppeling naar de taak te starten

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Nieuw Shortcut in het menu.

Nu hier is waar de echte magie gebeurt ... moeten we een commando dat de geplande taak wordt uitgevoerd toe te voegen, passeren in de naam van de taak die we hebben gebruikt. Zoals je kunt zien, heb ik runregedit als de naam voor de taak.

Zorg ervoor dat u de taak naam als deze, het vervangen van de hoofdletters voor de naam van uw taak. (Het is niet hoofdlettergevoelig)

schtasks / run / tn "TASKNAMEINQUOTES"

Nu geef je snelkoppeling een aantal nuttige naam, en klik op Volgende om het te maken.

Op dit punt moet u een snelkoppeling dat de aanvraag in de administrator-modus wordt gestart.

Maar we kunnen tweaken het een beetje meer ... open de eigenschappen van de snelkoppeling en wijzig vervolgens de Run drop-down naar "verkleinde" (om de schtasks command line utility te verbergen), en klik dan op Ander pictogram.

De eenvoudigste wat je kunt doen is gewoon naar beneden bladert u naar de toepassing die u opent met de sneltoets ... en je ziet de pictogrammen voor de toepassing zelf.

Dus nu heb je een mooi ogende icoon dat een applicatie in de Administrator-modus gestart ... zonder vragen dan ook.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen