Montag, 2. Juli 2012

4 manieren om UAC minder vervelend maken op Windows 7 / Vista

De grootste ergernis in Windows 7 en Vista is de UAC (User Account Control) systeem, vooral voor mensen die veel tweaken doen. Wanneer u probeert om wijzigingen in de configuratie te maken, het lijkt wel om de paar seconden die u raken nog een UAC-prompt. Tuurlijk, het is veiliger ... maar welke opties hebben we om het minder vervelend?

Er zijn minstens vier verschillende manieren die we kunnen aanpassen UAC minder vervelend zijn, de meeste die ik heb geschreven over vroeger.

Let op: Het uitschakelen of wijzigen van UAC is een gevaar voor de veiligheid. Wilt u zo veilig mogelijk te maken, moet u waarschijnlijk met rust laten dingen.

1) volledig uitschakelen UACimage

Het eerste ding dat je kunt altijd doen, is volledig uit te schakelen UAC ... het enige probleem met dit is dat je uiteindelijk maakt het systeem minder veilig als je ook het type van persoon die downloads en testen een hoop software. Ik kan het niet aanraden dat u dit doet, maar weet je tenminste dat je de optie te hebben.

2) Auto-Accept UAC Vraagt ​​alleen voor beheerders

Als je weg wilt UAC ingeschakeld, maar de aanwijzingen worden weergegeven uit hoofde van uw beheerder-account uit te schakelen, kunt u tweak een instelling die zal "Elevate zonder te vragen", zo zie je nooit de prompt verschijnen. Dit is veiliger dan het uitschakelen van UAC helemaal, want een applicatie is begonnen als een gewone gebruiker niet kan uitvoeren van een actie die is bedoeld voor beheerders. Zo kan Internet Explorer nog steeds uitgevoerd in de beveiligde modus op deze manier.

Schakel UAC Vraagt ​​alleen voor beheerders

3) Schakel de Blackout Screen (Secure Desktop)

Het meest vervelende onderdeel van UAC voor mij is het scherm dat zwarten alles andere dan de UAC-prompt ... want het duurt meestal altijd om te laten zien op, en afhankelijk van je videokaart kan het rare dingen doen met je desktop. U kunt het beveiligde desktop functie, maar laat de UAC prompts de manier waarop ze ... natuurlijk is dit mogelijk een gat in de beveiliging goed ook, want een applicatie frauduleuze wijze kan "klik" de prompt voor je. (Secure desktop voorkomt dat toepassingen om dit te doen)

Maak UAC Stop verduisteren van het scherm in Windows Vista

4) Maak Administrator Mode Snelkoppelingen Zonder UAC prompts

In plaats van het uitschakelen van UAC op welke manier, wat we kunnen doen is het inrichten van een paar sneltoetsen die volledig omzeilen UAC. Dit is vooral handig als u een bepaalde beheerder-mode applicatie een tiental keer per dag. De truc om deze taak is het gebruik scheduler om de applicaties te starten, en dan vertellen Taakplanner om de taak uit te voeren. Dit is veiliger dan de andere opties, omdat alleen onze speciale snelkoppeling te omzeilen UAC.

Maak een Administrator-modus Snelkoppelingen Zonder UAC prompts

Extra: Zorg ervoor dat installeren (minstens) Vista Service Pack 1

Als u nog niet hebt geïnstalleerd Service Pack 1 of hoger, moet u ervoor zorgen dat u het te installeren ... een van onder meer de fixes zal beperken van het aantal UAC moet je doorklikken naar systeembestanden te wijzigen.

Ik ben benieuwd welk percentage van onze lezers hebben eigenlijk UAC uitgeschakeld. Persoonlijk ben ik met methode # 4, want het is de beste in termen van veiligheid, maar ook het elimineren van de ergernis voor de paar applicaties start ik een tiental keer per dag.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen