Sonntag, 11. März 2012

Het vervangen van Task Manager met Process Explorer in Vista

Als u onbekend bent met de Sysinternals Process Explorer utility, moet je echt check it out ... het geeft je zoveel meer informatie dan de standaard task manager, met inbegrip van een boomstructuur van alle processen, zodat u kunt zien welke processen die opgestart worden andere processen. U kunt kijken naar vrijwel elk stukje van de gegevens met betrekking tot een proces, inclusief de bijbehorende registersleutel handgrepen, geopende bestanden, dll's. Er is zelfs een zoekfunctie.

U kunt Taakbeheer ook vervangen door Process Explorer via het menu Opties, die het specifieke onderwerp van dit artikel, omdat het niet altijd goed werken in Vista.

Hier is het standaard scherm ... Let vooral op de kleine kleine grafieken daar.

image

Als u klikt op die kleine grafieken, of druk op de Ctrl + I toetsencombinatie, zult u brengen het systeem Information dialoogvenster, dat geeft je nog meer informatie. Probeer het bewegen van je muis over een van de pieken in de grafiek ... het zal je laten zien welke applicatie veroorzaakte dat spike.

Update

De nieuwste versie van Process Explorer heeft geen problemen met Vista hebben, dus alles wat onder dit punt is alleen voor informatieve doeleinden.

Het probleem komt in wanneer u probeert om het vervangen Taakbeheer optie onder Windows Vista met UAC ingeschakeld te kiezen.

Let op: Als je UAC uitgeschakeld, geen behoefte om te lezen dan dit punt.

Als u nog niet UAC uitgeschakeld, Krijg je deze foutmelding:

Het probleem komt omdat standaard Task Manager is niet gestart met beheerdersrechten, zodat de vervanging, want het is ook niet. Wat we moeten doen is re-map van de registervermelding, zodat u kunt het uit te voeren via de Start + + nutsbedrijf sudo commando om het te verheffen tot administrator voordat we starten.

Zorg er eerst voor dat u downloadt en installeert Brandon Paddock's Start + + utility, Met daarin de sudo commando's die we u nodig heeft voor dit. (U kunt ook gebruik maken van de powertoy verheffen als je zo geneigd)

Nu moet u open te stellen uw register-editor en naar de volgende sleutel te bladeren. U moet er rekening mee dat als je wilt uitschakelen van de vervanging van de Task Manager u hoeft alleen maar deze sleutel te verwijderen.

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows NT CurrentVersion Image File Execution Options taskmgr.exe

Nu op zoek naar de "Debugger" waarde in het rechter venster en verander het om te wijzen op dit commando string, die je zult moeten wijzigen om je gebruikersnaam passen, en de locatie waar je Process Explorer. Het belangrijkste hier is dat het moet worden het volledige pad naar sudo.cmd evenals het volledige pad naar Explorer-proces.

c: users geek AppData Local Start + + CMDS sudo.cmd c: users geek bin processexplorer procexp.exe

Merk op dat er alleen mag worden een ruimte tussen de twee paden. Daarna, moet u in staat om Taakbeheer te vervangen door Process Explorer prima.

Download Sysinternals Process Explorer van Microsoft

Let op: Met dank aan de geweldige en prachtige Steve voor de heads-up op dit ene.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen