Samstag, 31. März 2012

In staat stellen Mapping naar Hostname C $ Delen op Windows 7 of Vista

Zowat iedereen weet over de verborgen administrator C $-share die altijd is ingebouwd in Windows file sharing, maar u zou kunnen hebben afgevraagd waarom u dat niet gebruiken in Windows 7 of Vista.

De reden dat dit niet werkt is als gevolg van UAC (User Account Control) dat Vista is (in) beroemd om is. Standaard Vista werkt UAC verhoging niet toe dat via het netwerk met een lokale gebruikersaccount.

Er is een registersleutel die we kunnen gebruiken om dit gedrag te veranderen naar hetzelfde als Windows XP werken. Dit zal uw computer minder veilig, en ik kan niet adviseren dat u dit doet ... maar het is ook goed om te begrijpen hoe Windows werkt.

Handleiding Registry Hack

Open regedit.exe via het start menu zoek-of vak Uitvoeren, en navigeer naar de volgende sleutel, het creëren van een nieuwe sleutel als het niet bestaat.

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System

image

Aan de rechterkant, voeg een nieuwe 32-bits DWORD-waarde met de naam LocalAccountTokenFilterPolicy en zet de waarde op 1.

U kunt deze tweak kunt u de waarde 0 of gewoon verwijderen van de sleutel.

Op dit punt kun je kaart om de C $ aandeel en ook op afstand uitvoeren van een aantal andere administratieve taken. Merk op dat je nodig hebt om het delen van bestanden inschakelen in het netwerk en het delen van het centrum, en zorg ervoor dat uw firewall-instellingen zal toestaan ​​te delen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen