Sonntag, 25. März 2012

Verwijder Winamp Context menu-items van Vista

Ik krijg erg moe van elke toepassing het toevoegen van items aan mijn Windows Verkenner met de rechtermuisknop op het menu en het moeilijk maakt om ze te verwijderen. Winamp heeft een eenvoudig voorkeurenpaneel om je te laten configureren welke items verschijnen, maar helaas lijkt het niet te werken in Windows Vista.

Het probleem wordt veroorzaakt doordat de Winamp installer draait in de administrator-modus, die de toegang tot de wereldwijde menu-items toe te voegen heeft, maar loopt Winamp als een gewone gebruiker voorkomt dat u het wijzigen van de items die zijn toegevoegd door de installateur.

image

Zoek Winamp in het startmenu, en klik met de rechtermuisknop op het item en kies Als administrator uitvoeren. Dit is de meest belangrijke stap!

Open de Winamp voorkeuren uit het pictogram in het systeemvak of anderszins, en dan naar beneden naar Algemene voorkeuren bladeren Ga naar Shell Options File.

Hier is waar het interessant ... als er niets is geselecteerd in dit dialoogvenster, moet u alle items en dan de selectie die je niet wilt. Dit zal "reset" de context menu-items.

Als u nu met de rechtermuisknop op een map die u niet meer te zien van de items. Vergeet niet, de enige manier om toe te voegen of te verwijderen van de items is door de lancering van de applicatie in de Administrator-modus. (Tenminste totdat ze dit probleem oplossen).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen