Mittwoch, 7. März 2012

Toetsenbord Ninja: Start een willekeurige toepassing zonder de muis

Begrijp me niet verkeerd, ik denk dat de muis was waarschijnlijk de grootste innovatie in de informatica, omdat het silicium chip, maar voor een veeleisende gebruiker het is echt de langzaamste vorm van input. Het nemen van uw handen van het toetsenbord te bereiken voor uw muis gaat gemakkelijk 500 ms van tijd, als je snel. Voeg daarbij de tijd om daadwerkelijk vinden van de cursor (geen kleine prestatie op hoge resolutie schermen), en de tijd te vinden en klik op dat een klein pictogram dat u nodig hebt, en je praat een aantal ernstige productiviteit kramp. Natuurlijk kan je altijd een van die * nix rebellen die weigeren om een ​​grafische omgeving te gebruiken, maar wat is de lol van het gebruik van bash, VI en command-line compilers voor de rest van je dag?

De ultieme oplossing is natuurlijk om de muis te gebruiken zo min mogelijk in uw weelderige, doorschijnend-window-omzoomd omgeving. En aangezien de lancering van toepassingen is een belangrijk onderdeel van workflow iedereen, het vermogen om deze taak mouse-minder te bereiken is een grote stap in de goede richting.

Vista Gelukkig zijn alle grote besturingssystemen biedt nu een manier om dit te doen gemakkelijk en snel. In feite zijn deze mechanismen zijn flexibel genoeg om zelfs de lancering documenten, foto's en zelfs e-mails (afhankelijk van de instellingen). We beginnen met Windows Vista:

Druk op de Windows Meta-toets (die met het Windows-logo erop). De start menu moet pop-up en het zoekveld zal de focus te krijgen. Je moet in staat zijn om alleen de eerste paar letters van de applicatie die je wilt starten en het zal automatisch worden gemarkeerd in de zoekresultaten type. In de screenshot, ik typte "vmware" en het geselecteerde resultaat is "VMware Workstation". Geef raken lanceert de applicatie. Als de tekst die u hebt getypt is een commando in je PATH staat, zal Windows automatisch liever dat commando uitvoert dan het uitvoeren van een zoekresultaten. Zo kan ik raakte Meta, type "ping www.howtogeek.com / T "en druk op Enter en dat de fancy-schmacy DOS-venster verschijnt met mij op mijn scrollen ping.

Dit, denk ik, is een van de weinige functies die echt Vista de moeite waard maakt de upgrade. Windows zal zelfs "leren" (een duur woord voor statistische analyse) van uw keuzes op basis van zoektekst en goed rangschikken de zoekresultaten in de toekomst. Bijvoorbeeld, na het typen van "live" een voldoende aantal malen en het selecteren van de tweede resultaat, Windows Live Writer, Windows gelederen uiteindelijk Windows Live Writer aan de top van de lijst.

Natuurlijk, deze functie was min of meer gekopieerd van een feature Mac heeft nu al een tijdje, Spotlight. Ironisch genoeg, ik denk dat de Windows-kopie van Spotlight is het beter gedaan, maar dat is een ander onderwerp ...

Standaard is Spotlight geactiveerd met de Command + Space (soms aangeduid als Apple + Space, omdat de sleutel heeft meestal een Apple Inc logo). Het raken van deze toets combo druppels naar beneden in het menu van de bovenste rechterkant en stelt u in staat te typen zoektekst.

Zoals je kunt zien op de screenshot, Spotlight-zoekacties toepassingen, Dashboard-widgets, systeemvoorkeuren ruiten, documenten, en ten slotte (geknipt door de screenshot) alle bestanden. Als de tekst "iTunes" had afgestemd op een van mijn e-mails in Apple Mail, zouden die zijn ook te vinden. Als zou geen foto's in iPhoto, worden alle nummers in iTunes, en ga zo maar door. Uitstekende applicatie van Apple integratie is erg duidelijk in deze functie, maar de prijs is dat het zoeken is een beetje trager dan de Windows Vista-kloon. Ook is de Top Hit (in dit geval, de iTunes-applicatie) niet standaard geselecteerd. Dit betekent dat we nodig hebben om de Spotlight key combo hit, onze zoektocht tekst typen, druk op de pijl omlaag (bewegende onze handen), en dan druk op de Return-toets om het resultaat te activeren. Een beetje minder handig dan alleen maar te typen en op Enter drukt.

Niet te worden weggelaten, gnome2 bevat wel een gpanel applet genaamd "Deskbar" die identieke functionaliteit biedt aan de Mac Spotlight. Net als bij Spotlight, kunt u de deskbar activeren door een toetsencombinatie, en voer vervolgens de juiste zoektekst binnen. Deskbar zal overwegen het zoeken naar een moment, en dan terug alle toepassingen die binnen de Gnome-menu, alle bestanden, etc. Echter, mijn favoriete bit is dat als je niet handmatig te selecteren geen resultaat (weer, met behulp van de pijltoetsen), Deskbar zal proberen om de opgegeven tekst uit te voeren als een commando. Dus, zoals in Vista kan ik eenvoudig type "java-jar ~ / MyApp.jar" en weg van de app gaat.

Helaas, standaard deskbar is a) niet toegevoegd aan het panel, en b) niet gebonden aan een gezonde toetsenbord sequence (Alt + F3 is nogal moeilijk te raken). Het toevoegen van deskbar om het paneel is zo simpel als rechts te klikken op het paneel, selecteer "Toevoegen aan paneel ..." en dan te kiezen voor "Deskbar". Opnieuw inbinden de sneltoets is bijna net zo simpel. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje deskbar, kies "Voorkeuren". Selecteer vervolgens "View" en klik op de "Sneltoets om zich te concentreren" veld. Nu, op de toets combo die u wilt toewijzen aan deskbar. Persoonlijk gebruik ik Alt + Enter, maar je kunt gebruiken wat het beste past bij uw workflow. (Waarschuwing aan Mac-fans, Alt + Spatie werkt niet)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen