Donnerstag, 8. März 2012

Toegang tot uw MySQL Server op afstand via SSH

Dus je hebt MySQL op je webserver, maar het is alleen geopend voor lokale poorten standaard om veiligheidsredenen. Als u wilt dat uw toegang tot de database vanaf een client tool als de MySQL Query Browser, je normaal zou moeten openen vanaf uw lokale IP-adres ... maar dat is lang niet zo veilig te stellen.

Dus in plaats daarvan, zullen we gewoon port-forwarding te gebruiken via een SSH tunnel, zodat je MySQL client denkt dat het verbinding maken met uw localhost machine, maar het is echt de verbinding met de andere server door de tunnel.

Als u met de command line ssh, zou het commando er als volgt uitzien. (U kunt hetzelfde doen grafisch in Putty of SecureCRT opties als dat nodig is)

ssh-L 3306: localhost: 3306 geek@webserver.com

De syntax is ssh-L hostname @. We gebruiken localhost als de hostnaam, omdat we direct toegang tot de remote mysql server via SSH. Je zou deze techniek ook gebruiken om te port-forward via een SSH-server naar een andere server.

Als u al mysql draaien op uw lokale computer dan kunt u gebruik maken van een andere lokale poort voor de haven-forwarding, en net stel uw client-tools voor MySQL toegang op een andere poort.

image

Zodra je hebt de ssh tunnel gaat, kunt u openen MySQL Query Browser en invoeren in de details voor uw externe server, met behulp van localhost als de server host, en pas de poort naar wat u gebruikt.

Zodra je wennen aan deze methode, zult u zich afvragen waarom je ooit gebruikt phpMyAdmin of de command line versie.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen