Freitag, 24. Februar 2012

Wijs Aangepast Sneltoetsen op Ubuntu Linux

Ubuntu bevat een zeer beperkte sneltoets configuratie utility die niet kunt u de sneltoetsen toe te wijzen aan uw eigen toepassingen of scripts. Om rond deze beperking, kunnen we gebruik maken van de ingebouwde gconf-editor gebruiken om toe te wijzen onszelf.

Eerst je wilt laden gconf-editor door het typen van het in het Alt + F2 dialoogvenster Uitvoeren.

Eenmaal in de applicatie, navigeer naar de volgende sleutel. Als u bekend bent met regedit op Windows, dit is zeer vergelijkbaar.

apps metacity keybinding_commands

U zult merken een stel van waarden aan de rechterkant. Dit zijn de beschikbare commando's die u kunt maken voor het toewijzen van sleutels snelkoppeling in de volgende stap.

Dubbelklik op command_1 en voer het volledige pad naar het script of uitvoerbare die u probeert uit te voeren. (Merk op dat u het welk commando gebruik van de shell om het pad te vinden de meeste van de tijd)

Nu navigeer naar de sleutel "global_keybindings", die direct boven de een waren we op.

Hier wil je run_command_1 te selecteren. Voer in de sneltoets in platte tekst. Bijvoorbeeld voor Alt + T, zult u T. Je zou kunnen gebruiken T of T, of wat je wilt toewijzen aan de toets.

U kunt ook aangepaste opdrachten in de keybinding_commands en wijs ze in de global_keybindings als je wilt. Vergeet niet dat de functietoetsen zal beginnen met run_ (naam van het commando).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen