Montag, 20. Februar 2012

Opnieuw te installeren Ubuntu Grub Bootloader Nadat Windows Wipes it Out

Als u een dual-boot systeem met Linux en Windows, is dit overkomen. Moest je je maandelijkse opnieuw installeren van Windows, en nu je niet meer te zien van de linux bootloader te doen, zodat je niet kunt opstarten in Ubuntu of wat dan ook de smaak van linux u de voorkeur geeft.

Hier is de snelle en eenvoudige manier om opnieuw in te schakelen Grub.

1) Boot van de LiveCD

2) Open een Terminal en typ de volgende opdrachten en merkt op dat de eerste opdracht die je in de grub "prompt", en de volgende drie commando's zullen er worden uitgevoerd. Ook rekening mee dat hd0, 0 de eerste harde schijf en de eerste partitie op die schijf, dat is waar je waarschijnlijk geïnstalleerd grub om tijdens de installatie impliceert. Zo niet, dan dienovereenkomstig aan te passen.

sudo grub

> Root (hd0, 0)

> Setup (hd0)

> Exit

Reboot (het verwijderen van de LiveCD), en je boot menu moet terug.

Alleen hieronder te lezen als Windows is nu ontbreekt in het opstartmenu

Als u Ubuntu geïnstalleerd voordat u Windows hebt geïnstalleerd, dan is Ubuntu zal niet iets in de grub configuratie voor Windows. Dit is waar je moet een beetje van handmatige bewerking doen om de grub boot menu bestand.

Als u het bestand / boot / grub / menu.lst met het volgende commando:

sudo gedit / boot / grub / menu.lst

U ziet een voorbeeld van sectie voor Windows, die u zult willen uncommenten en toe te voegen aan het opstartmenu staan ​​in welke positie je wilt inch (uncommenten door het verwijderen van de # 's)

# Title Windows 95/98/NT/2000
# Root (hd0, 0)
# Makeactive
# Chainloader +1

Merk op dat je ook moet controleren of dat hd0, 0 is de juiste locatie voor Windows. Als u Windows had geïnstalleerd op de 4e partitie op de schijf, dan moet je veranderen naar (hd0, 3)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen