Montag, 20. Februar 2012

Back Up Your File Encryption Key in Windows Vista

Windows Vista bevat een bestand encryptie-technologie zeer vergelijkbaar vanuit een gebruikersperspectief aan degene die bestonden in Windows XP, maar Vista maakt het zeer eenvoudig een backup te maken van het bestand encryptie key. In XP, zou je versleutelde bestanden verloren gaan als u uw wachtwoord gewijzigd. In Vista, is een encryptie-sleutel wordt gebruikt om de gecodeerde bestanden, wat ook betekent dat het kan een back-up te ondertekenen.

Het is van cruciaal belang dat je een backup van uw encryptie sleutel maken als u besluit om de encryptie-functies te gebruiken. Gelukkig Vista herinnert u direct na de eerste keer dat u het coderen van een bestand.

Voor het gebruik van de wizard een back-up van de coderingssleutel, klikt u op de pop-up melding wanneer het komt.

Selecteer "Back-up nu" in het scherm van de wizard.

Hit volgende ...

Je kunt ook kiezen alle mogelijke informatie om een ​​back-up, voor het geval u meerdere sleutels of andere reden.

Je moet een wachtwoord voor de sleutel in te voeren. Dit wachtwoord zal gebruikt worden als je probeert te herstellen en later de coderingssleutel. Zorg ervoor dat u een goed wachtwoord kiezen, en zorg ervoor dat het ook is iets wat je zult herinneren. Dit is waar een wachtwoord veilige toepassing te helpen kan.

Op het volgende scherm, kunt u een bestandsnaam, of u kunt op de knop Bladeren te klikken en kies een map locatie. (Het was gemakkelijker voor me om op Bladeren klikken) Typ in de bestandsnaam die u wilt hier.

Hit volgende en vervolgens op Voltooien, en je moet zien dat de export gelukt is.

Nu is het heel belangrijk om dat bestand terug naar een veilige plek. Een extra USB-drive zou niet een slecht idee.

Opmerking: Als u "Never Back Up", of je gewoon niet ziet de popup melding, vrees niet, je kunt nog steeds een back-up van de coderingssleutel. Gewoon open het Configuratiescherm, en typ "certificaat" (of de eerste paar letters, zoals je hieronder kunt zien)

Klik op "Manage file encryptie-certificaten" en druk dan op de volgende op het resulterende venster.

Je ziet een heel eenvoudige scherm dat maakt het makkelijk om een ​​back-up van de encryptiesleutel in een enkele stap. Eerlijk gezegd, ik denk dat deze route is sneller dan met de andere tovenaar, en het irriteert me dat ze twee verschillende schermen gemaakt om hetzelfde te bereiken.

Hetzelfde als voorheen, selecteert u een bestandsnaam en een wachtwoord (Gebruik de knop Bladeren om de bestandsnaam te selecteren makkelijker)

Vink het vakje voor "Ik zal later update ik mijn versleutelde bestanden", want je bent niet echt veranderen van het certificaat op dit punt, gewoon backups te maken.

... Zorg ervoor dat u veilig back-up van de sleutel-bestand.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen