Donnerstag, 23. Februar 2012

Gebruik je Mac Mini als Media Server, deel 2

In het eerste deel, Liep ik door de basis over het aansluiten en je Mac Mini configureren als het hart van uw entertainment center. In dit volgende artikel in de serie, had ik al van plan in detail te treden over hoe u uw media bestanden op te slaan op een externe NFS-share. Echter, een van de commentaren op het eerste artikel werd mijn aandacht en het kwam bij me op dat ik niet echt afwisselend video-codecs helemaal te dekken. Dus, in plaats van te starten in enkele boeiende lijst van iptables regels en Apple alias eigenaardigheden, laten we eens kijken naar derden codecs.

Uit de doos, QuickTime (de backend voor de film Frontrow speelt mogelijkheden) ondersteunt slechts een paar video-indelingen. Ik ga niet proberen om hier een lijst van hen, maar de echt grote en voorkomende zijn H.264 en MPEG-4. Er zijn echter een heleboel video bestanden nog steeds gecodeerd met DivX of Xvid. Ook, als je heel ongelukkig u wellicht een paar oude WMV-gecodeerde bestanden die u wilt afspelen. Je kon gewoon opnieuw coderen van al deze bestanden H.264 met behulp van een tool als FFmpegX. Maar het zou zo veel handiger als je gewoon willekeurige video-bestanden in Frontrow af te spelen. De oplossing is om door en de derde-codecs nodig zijn om al dit werk make install.

Perian

Nu is de makkelijkste oplossing (veruit) is om gewoon installeren van de Perian codec. Perian is (zelf beschreven als) de Zwitserse zakmes van de codecs. Met Perian geïnstalleerd, moet u in staat om alles van DivX/AC3 naar FLV naar VBR/MP3 spelen. Het kan zelfs het afspelen van WMV-bestanden. Perian is open-source en kan worden gedownload here. Een volledige lijst van de coderingen worden ondersteund door Perian is te vinden op deze pagina.

Voor het installeren van Perian, eerst downloaden en monteer de DMG. Vervolgens sleept u de LEGO steen bestand met de naam "Perian.component" om de alias label "QuickTime". Log uit en daarna weer in te loggen en Perian moeten worden geïnstalleerd. (Als je ergens in de war raken in deze instructies, kunt u kennisnemen van de uitgebreide, een en een halve pagina README opgenomen in de DMG).

Perian is heel mooi, want alles "gewoon werken" recht uit de doos (of baksteen, in dit geval). Het probleem is dat Perian wat levert sub-par kwaliteit in vergelijking met het verkrijgen van de codecs direct van de bron. Ik heb problemen ondervonden in frames met een hoge beweging. De beweging leek alsof het was gecodeerd progressief (met de werkelijke "objecten" op het scherm verdeeld in horizontale lijnen), als de bestanden ook werkelijk waren interlaced in het coderen proces. Ik had geen van deze problemen met het hetzelfde bestand en de werkelijke derden codecs. Dus, zo mooi als alleen met behulp van Perian zou zijn, zal de kwaliteit liefhebbers hebben aan het gemak afzien. (Let op, als je Perian geïnstalleerd, op dit punt en hebben nu besloten om het niet te gebruiken, moet u navigeren naar de map / Library / QuickTime en verwijder het Perian.component bestand, anders vervanging codecs worden screwed up)

Third-Party Codecs

Meer en meer high-dev encoders verhuizen naar H.264, vanwege de superieure kwaliteit en compressie-ratio, maar een heleboel dingen zijn nog steeds op de eigen codec, DivX. Te winnen QuickTime ondersteuning (en dus Frontrow) voor DivX, moeten we de DivX codec gratis downloaden van here. Dit is een van die ongebruikelijke Mac-applicaties die een strenge bout met een installateur, een licentie-overeenkomst, en een Systeemvoorkeuren add-on vereist. Als het klaar is, moet u opnieuw opstarten en het moet hebben afgerond van de installatie voor u (geen drag-and-drop nodig). Zoals je misschien al geraden van de site, kunt u alleen ontvangen een proefversie van de pro codec. Dit betekent dat u niet in staat zal zijn om encode DivX-inhoud na zes maanden. Toch moet de decoder werken nog steeds en dit zal u toelaten om DivX-bestanden af ​​te spelen vanuit QuickTime meer of minder voor onbepaalde tijd.

Xvid in QuickTime is een iets minder ostentatief ondersteund dan de DivX-codec, maar het is waarschijnlijk een beetje makkelijker te behandelen. Download eerst de Xdiv DMG uit deze link. Net als bij Perian, moet u de DMG dan monteren en een beetje been-werk om dingen te laten gebeuren te doen. Open up "Macintosh HD" (of hoe je het noemen uw harde schijf icoontje dingetje op het bureaublad) en open / Library / QuickTime. Daarin moet je een paar andere .component "Steen iconen" die de andere codecs die u hebt geïnstalleerd vertegenwoordigen. Sleep de Xvid_Codec_ .... deelbestand (weer LEGO steen pictogram) in de map QuickTime samen met de andere codec componenten. Log uit, en vervolgens weer in te loggen en je moet in staat zijn om Xvid bestanden af ​​te spelen in Frontrow.

WMV-ondersteuning is een beetje pijnlijk, maar niet zo pijnlijk als het proberen om DivX werken voor de eerste keer. De WMV codec is volledig eigendom, maar gelukkig is er een implementatie van de codec voor QuickTime genaamd "Flip4Mac". Het is beschikbaar op deze pagina. Net zoals DivX, moet je een installer uit te voeren en moet opnieuw op te starten zodra het is voltooid. Net als DivX, zal Flip4Mac installeert een (ietwat nutteloze) System Preference pagina. Echter, zodra de installatie is voltooid, zult u in staat om die gevreesde WMV bestanden af ​​te spelen in QuickTime en Frontrow.

AC3

Sommige videobestanden (meestal Xvid) gecodeerd zijn met AC3 audio streams. Hoewel het altijd leuk om te proberen en de dialoog en geluidseffecten uit te voeren door uzelf (of nog beter, met een groep), is het meestal meer voldoening om daadwerkelijk het geluid-track opgenomen voor de film.

De codec voor AC3 in QuickTime is beschikbaar voor download here en moet op dezelfde manier worden geïnstalleerd om Xvid (door het slepen van het. component bestand naar / Library / QuickTime en vervolgens uit te loggen en aan te melden in). Echter, er zijn een paar ongelukkige neveneffecten je bewust van moet zijn voordat u deze stap. Het belangrijkste is dat het lijkt te breken H.264 te ondersteunen in QuickTime. Dit is een killer voor mij, want ik hou van het bekijken van H.264-gecodeerde video's omwille van de hogere kwaliteit. Ik zou aanraden dat als je niet absoluut nodig AC3 audio-ondersteuning, kunt u deze codec weglaten en geniet van de voordelen van uw H.264-bestanden.

Conclusion

Hopelijk, moet je in staat om de informatie te gebruiken in dit artikel voor rundvlees de video-ondersteuning van je Mac Mini en uw algehele Frontrow ervaring te verbeteren. Stay tuned voor deel drie, toen we eindelijk krijgt om alle saaie NFS configuratie en iptables hacks!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen